De ce ar trebui să ai apă termală în geantă

Iulia Mirică

Apă termală – beneficii și utilizare

Un produs cosmetic cum este un spray cu apă termală este ideal de păstrat în geantă tot timpul. Fiind un produs de frumusețe extrem de eficient, ar trebui să cunoașteți toate beneficiile minunate ale utilizării constante de apă termală. În trecut, apa termală de izvor este principalul produs utilizat de medicii francezi pentru a trata eczemele, arsurile sau chiar psoriazisul, deoarece aceștia au descoperit că apa termală poate calma pielea iritată și ajută la ameliorarea durerii.

Apa termală calmează pielea iritată

Calmarea pielii iritate este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante beneficii ale folosirii apei termale. Dacă nu știați deja, apa termală are un conținut bogat de minerale rare și, de asemenea, variate proprietăți antiseptice, antioxidante și vindecătoare. Mai exact, conține potasiu, cupru, zinc, fluor, argint, seleniu, mangan și siliciu. Toate aceste minerale esențiale lasă în urma lor o peliculă fină pe piele, care calmează, oferă comfort și hidratează pielea iritată sau uscată. Nu uitați că, dacă aveți pielea sensibilă, nu ar trebui să lăsați apa termală să se usuce singură, trebuie să tamponați zona pe care ați aplicat, pentru a nu rămâne pete.

Apa termală calmează arsurile solare

Acest produs este indispensabil din geanta voastră în special în timpul verii, când pielea este expusă la radiațiile solare. Este recomandat să folosiți apa termală pentru că regenarează și calmează pielea arsă de soare. Puteți folosi această apă termală prin pulverizare pe piele, dacă doriți să vă hidratați pielea în timpul zilei sau în timp ce vă bronzați. Puteți adăuga și puțin gel de aloe vera, pentru a obține un proces de vindecare mai rapid. Dacă țineți o sticlă de apă termală în frigider, în momentul folosirii veți putea să vă și răcoriți pielea, nu doar să o hidratați.

Apa termală poate prelungi viața machiajului

Dacă doriți să obțineți un aspect radiant după ce ați folosit toate produsele cosmetice necesare machiajului perfect și vă doriți să dureze toată ziua, vă puteți folosi de beneficiile apei termale pentru a realiza acest lucru. Aceasta va da pielii o strălucire aparte dacă o pulverizați pe față, după ce ați aplicat machiajul. Datorită acestui produs, pielea voastră va avea un aspect sănătos și perfect, chiar după aplicarea cosmeticelor.

Apa termală poate fi folosită după un exfoliant facial

Compoziția unică a apei termale calmează și catifelează pielea și este recomandat să o folosiți de fiecare dată când folosiți un exfoliant facial sau după ce vă exfoliați tenul. După cum știți, acest produs uimitor calmează pielea iritată, iar după exfoliere pielea va aprecia cu siguranță calitățile apei termale. Puteți pulveriza apă termală pe ten după ce ați îndepărtat toate celulele moarte ale pielii, ajutând în acest fel la o vindecare mai rapidă a pielii și oferindu-i o strălucire sănătoasă.

Apa termală hidratează corpul

Acest produs reprezintă cea mai bună modalitate pentru a hidrata corpul în mod natural. După un duș sau o baie, ar trebui să folosiți un spray cu apă termală pentru piele, ajutând-o să fie protejată și mult mai mătăsoasă. De asemenea, beneficiile suplimentare de hidratare pot fi obținute și de la creme sau loțiuni aplicate ulterior.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa