Cum te machiezi dacă porți ochelari de vedere

Iulia Mirică
machiaj ochelari

Trucuri de machiaj perfecte dacă porți ochelari de vedere

Atunci când porți ochelari de vedere, aceștia vor atrage atenția asupra feței și ochilor tăi, de aceea machiajul ar trebui să fie perfect și bine definit.

Fond de ten și corector

Unele rame de ochelari pot crea umbre întunecate în jurul ochilor. Conturarea feței cu fon de ten poate evidenția unele caracteristici cheie, cum ar fi ochii frumoși. Poți aplica un fond de ten de o culoare mai deschisă în zona de sub ochi și în centrul nasului, pe lung, sau un anticearcăn cu nuanțe în culoarea piersicii sau galbene, pentru a anula umbrele închise. Această tehnică va scoate în evidență ochii. De asemenea, dacă porți ochelari de vedere, este recomandat să alegi un fond de ten lichid sau un anticearcăn rezistent la apă.

Machiajul sprâncenelor

Stilul ales pentru sprâncene variază în funcție de mărimea și forma ochelarilor, precum și de grosimea și conturul sprâncenelor. Dacă ai sprâcenele subțiri în mod natural, le poți îngroșa cu un creion de sprâncene într-o culoare naturală. Dacă porți ochelari de vedere cu rame mari, este recomandat să eviți machiajul puternic al sprâncenelor. Același lucru este valabil și pentru persoanele cu părul deschis la culoare. Nu este indicat să completezi sprâncenele cu o culoare care este prea întunecată sau care le face să pară prea stufoase.

Machiajul pleoapelor

Multe reviste de frumusețe recomandă adesea asocierea ramelor îndrăznețe cu un machiaj pentru ochi cu aspect natural, subtil. Însă acesta nu e singurul truc pe care îl poți folosi. Machiajul cu tuș de ochi, genele bine definite și culorile fardurilor de pleoape care ies în evidență pot merge perfect.

Machiajul buzelor

Ca în cazul oricărui tip de machiaj, este bine să-ți evidențiezi fie buzele, fie ochii, nu să exagerezi cu ambele. Dacă porți un model de ochelari care întoarce privirile pe stradă și îți place mult machiajul dramatic pe care îl poți aplica pe pleoape, sari peste culorile îndrăznețe de ruj și asortează machiajul cu un luciu de buze incolor sau un balsam ușor colorat. Sau poți aplica doar o dungă subțire de dermatograf, rimel și un ruj cu o culoare intensă. Aspectul acesta din urmă este perfect pentru ochelarii în stil vintage.

Machiajul genelor

Este recomandat să folosești un ondulator de gene. Acesta va crea iluzia vizuală a unor ochi mai deschiși și reușește să prevină distrugerea genelor în contactul permanent cu lentilele. De asemenea, poți aplica un rimel de definire.

Machiajul poate crește riscul de iritare a ochilor sau chiar predispune ochii la apariția unei infecții. Demachiază-te întotdeauna înainte de a merge la culcare, șterge inclusiv rimelul de pe genele superioare și inferioare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa