Cum se prepară o mască cu iaurt împotriva arsurilor solare

TOTUL DESPRE MAME
mască cu iaurt

Să ridice mâna cine nu a stat măcar o dată prea mult la soare şi nu s-a trezit cu nasul roşu, nu s-a văitat de usturimi ale pielii şi nu a jurat că nu va mai sta niciodată la plajă! Nu văd nicio mână ridicată, aşa că haideţi să recunoaştem! Statul la plajă este ca un cocktail delicios: pe moment nu te mai saturi de el, iar a doua zi juri că nu mai bei niciodata! Până la proba contrarie…

Aşadar, suntem cu toţii de acord că pielea noastră are de suferit din când în când. În astfel de cazuri, când uităm de toate sfaturile obligatorii legate de expunerea sănătoasă la soare, primul remediu care ne vine în cap este masca cu iaurt. Dar este iaurtul cu adevărat benefic pentru piele?

Ingredientele secrete ale iaurtului

Da, iaurtul contribuie la regenerarea pielii. Deoarece conţine acid lactic, ajută la exfolierea pielii, la netezirea ei şi la micşorarea porilor. Alţi nutrienţi esenţiali din compoziţia iaurtului sunt proteinele, calciul, vitamina B2, B6 şi B12. Spre diferenţă de multe dintre produsele cosmetice de pe rafturile magazinelor, iaurtul nu conţine nicio substanţă care ar putea irita pielea, ci funcţionează ca un calmant desăvârşit pentru pielea sensibilă. De asemenea, iaurtul are proprietăţi antibacteriene. Este un aliat de bază în lupta împotriva acneei deoarece conţine zinc, element rănilor şi a petelor cauzate de acnee.

Folosit împreună cu alte ingrediente sănătoase pentru piele (aloe vera, ovăz, miere, banane, lămâie) iaurtul joacă un rol important în păstrarea unui ten frumos şi luminos şi în refacerea lui după o expunere excesivă la soare.

Cum se prepară o mască cu iaurt

1. Pune iaurtul într-un bol şi adaugă o linguriţă de miere. Miere este recunoscută pentru proprietăţile ei antibacteriene, de curăţare a porilor şi de reîntinerire a tenului.

2. Adaugă trei linguriţe de suc de portocale. Portocalele sunt o sursă importantă de antioxidanţi.

3. Dacă ai tenul gras, adaugă şi două linguriţe cu suc de lămâie. Lămâia curăţă pielea de celulele moare, conferind luminozitate tenului.

4. Dacă ai tenul uscat şi tern, adaugă două linguriţe de morcovi răzuiţi. Morcovii conţin ingrediente care redau vitalitatea pielii.

5. Spală-ţi faţa cu apa călduţă şi apoi aplică masca până la gât. Aşteaptă în jur de 20 de minute ca să-şi facă efectul, apoi clăteşte cu apă caldă.

Şi, mai ales, nu sta la soare între ora 10 şi ora 16. Nu e întotdeauna cea mai plăcută decizie, dar e cu siguranţă cea mai sănătoasă!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa