Cum se combină fardurile de ochi

Iulia Mirică
machiaj

  Trucuri de machiaj pentru fardurile de ochi

  Știai că poți obține diferite look-uri cu o ușurință mai mare cu ajutorul fardurilor de ochi? Însă de multe ori poate fi derutant momentul în care ne uităm la o paletă de culori de farduri și încercăm să ne dăm seama care dintre ele se potrivesc cel mai bine împreună și care nu. Ți-am pregătit câteva sfaturi de machiaj, care te vor învăța ce culori, finisaje și combinații merg cel mai bine împreună pentru fardurile de ochi, în funcție de culori, aspectul dorit și nuanța tenului.

  Reguli de combinare a fardurilor de ochi

  1. Încearcă mereu să combini fardurile neutre cu fardurile luminoase. Este recomandat să acorzi o atenție mai mare fardurilor neutre de ochi ca până acum.

  2. Fardurile de ochi pot fi strălucitoare sau mate și plictisitoare. Cu ajutorul fardurilor strălucitoare, aspectul va fi unul prea luminos, iar dacă se aplică doar fard mat, look-ul va fi unul plictisitor. Așadar, este mult mai bine să le combini, pentru a obține un machiaj atractiv.

  3. Se amestecă culori deschise, medii și închise de farduri de ochi. Această combinație îți va da un aspect încântător.

  Fardurile de ochi potrivite nuanțelor tenului

  Atunci când combini fardurile de ochi, ar trebui să iei în considerare și tonul pielii tale, pe lângă regulile generale de combinare. Este foarte important să găsești o nuanță care seamănă cu tonul feței tale. Ar trebui să ai mai multe nuanțe la îndemână în trusa ta cu farduri, pentru a crea culoarea dorită. Se aplică și nuanțe strălucitoare și mate. Nuanțele mate se aplică exact sub arcada ochiului, pentru a ascunde liniile nedorite. Nuanțele strălucitoare se aplică în colțul ochilor, pentru ca aceștia să aibă un aspect mai luminos.

  Machiaj monocromatic

  Pentru a crea un machiaj monocromatic, se combină mai multe nuanțe diferite ale aceleași culori. Poți încerca un look care combină trei nuanțe ale culorii roz: deschis, mediu și închis. Nuanța de roz închis se aplică pe partea exterioară a ochiului. Nuanța medie de roz se aplică în partea de mjloc, iar cea deschisă în partea interioară a ochilor. Se poate face același machiaj cu maro și verde, din nou folosind tonuri luminoase, medii și întunecate. Poți alege oricare dintre aceste combinații de culoare și să le ajustezi în funcție de culoarea ochilor sau chiar ținuta ta.

  Machiaj policromatic

  Dacă îți place mai mult look-ul policrom, poți urma câteva trucuri. În acest caz, perechile de nuanțe constau în culori diferite, din nou folosind tonuri deschise, medii și închise. Poți încerca un machiaj cu trei nuanțe diferite astfel: galben, verde mediu și albastru închis. Culoarea întunecată ar trebui să fie aplicată pe pleoapă, nuanța medie ar trebui să fie aplicată în zona de deasupra pleoapei, iar cea luminoasă pe porțiunea internă a ochilor. Poți folosi de asemenea și nuanțe de albastru, violet și roz, precum și o combinație de violet, roz și portocaliu. Alegerea perechii culorilor depinde de preferințele fiecăreia, dar poți experimenta destul de mult și găsi mai multe variante care ți se potrivesc.

  Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa