Cum să aplici anticearcănul corect, ca să pari fresh de Sărbători

Iulia Mirică

Trucuri pentru a aplica anticearcănul corect

Putem folosi anticearcănul pentru a ne camufla diferite defecte, însă, de multe ori, ajungem să le accentuăm. De aceea, cu toate că ar părea unul dintre cele mai plictisitoare trucuri de machiaj, aplicarea corectă a anticearcănului este o abilitate importantă, pe care trebuie să o perfecționăm. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care o fac femeile în acest domeniu este alegerea incorectă a culorii anticearcănului în funcție de tonul pielii, după cum afirmă specialiștii în make-up. Ți-am enumerat mai jos câteva sfaturi, care te vor ajuta să folosești acest produs eficient pentru a lumina ochii rapid și ușor.

Când să aplici anticearcănul?

În cazul în care folosești și fond de ten, aplică-l primul, urmat de anticearcăn. Dacă vei aplica prima dată fondul de ten, îți vei da seama că nu mai e nevoie să folosești o cantitate atât de mare de anticearcăn. Atunci când aplici anticearcănul primul, vei elimina o mare parte din acesta în momentul în care aplici și fondul de ten.

Un truc pe care îl poți folosi ca să împiedici căderea fardului de pe pleoape și să-l stabilizezi pe acesta este aplicarea unei cantități mici de anticearcăn pe pleoape. Te poți folosi de acest sfat de fiecare dată când ți se termină primerul pentru ochi pe neașteptate.

Modalitatea de aplicare

Modul cel mai corect pentru a aplica acest produs este prin desenarea unui triunghi, cu baza sub ochi și vârful spre obraz. Această formă nu numai că ascunde cearcănele, dar, de asemenea, creează și iluzia că fața ta este mai întinsă. După ce aplici anticearcănul, șterge zona cu un țesut subțire, pentru a împiedica stabilirea produsului în cutele din jurul ochilor. În cazul în care acesta are tendința de a arăta tenul prea încărcat, în liniile fine din jurul ochilor, împarte un șervețel în două straturi și folosește unul dintre acestea pentru a îndepărta excesul de ulei.

Poți folosi și un anticearcăn care este mai deschis decât tonul pielii, pentru a uniformiza trei secțiuni mici ale ochilor: colțul în V, secțiunea de mijloc a pleoapei și chiar sub arcadă, ultimele două pe orizontală. Se aplică puțin anticearcăn în fiecare dintre aceste părți, rezultatul final fiind un aspect odihnit al ochilor, precum și un look natural. Acest sfat este perfect pentru zilele în care nu ai reușit să dormi cât îți propuseseși.

Dacă cearcănele de sub ochi sunt închise la culoare și ai tenul măsliniu, tamponează puțin anticearcăn de culoarea piersicii peste acestea, cu degetul inelar. Degetul inelar este cel care are cea mai puțină putere, așa că va aplica doar cantitatea de presiune potrivită aplicării anticearcănului, fără să apese pielea delicată a ochilor. Tonurile portocalii vor anula umbrele albastre, pe care le dau cearcănele.

Produsul acesta minune te poate ajuta să ascunzi și ochii umflați, în combinație cu o cremă de ochi și un evidențiator. Se amestecă produsele pe dosul palmei, după care se aplică amestecul sub ochi, la exteriorul ochilor, spre tâmple și peste osul frunții, pentru a lumina zona aceasta și a ascunde umflătura.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa