Cum scapi de ridurile fine şi petele pigmentare

TOTUL DESPRE MAME
riduri

Ridurile fine, petele pigmentare sau leziunile cauzate de acnee, toate acestea pot fi tratate cu ajutorul peeling-ului chimic. La sfârşitul perioadei de tratament pielea va avea o culoare sănătoasă, omogenă, mai tonică şi cu ridurile fine estompatate.

Peelingul chimic este o metodă de întinerire facială ce presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie de particularităţile tenului şi de patologia prezentă se vor alege peelinguri mai mult sau mai puţin agresive.

”Am cunoscut cu 10 ani în urmă o dermatoloagă care arăta de 30 de ani, deşi avea 57 şi asta numai datorită peelingurilor superficaiale asociate desigur cremelor de rigoare. Desigur că sunt câteva secrete în realizarea procedurii ce ţin de experienţa medicului, cum ar fi tipul de peeling, concentraţia, firma producătoare, dar cel mai important este consecvenţa, adică repetarea lor. Se recomandă în fiecare an o serie de 4-5 şi apoi în fiecare lună până la începutul verii. Avantajul peelingurilor este unul major şi anume costul mult mai mic decât în cazul laserului sau botox-ului, cu condiţia să fie începute de la vârsta de 28-30 de ani”, explică dr. Daniela Taher.

Citește și: Trucuri de frumusețe simple și utile pentru proaspetele mămici

Tipuri de peeling

În general, în cabinetele de dermatologie se practică peelinguri superficiale şi medii. Cele superficiale sunt de obicei cu acid glicolic de la 30 % până la 70% concentraţie sau acid salicilic 30%-50% sau combinaţii.

”Preferatul meu este cel cu acid salicilic pentru că este foarte eficient în cazurile de acnee, hiperpigmentare post acnee şi este foarte puţin inflamator, deci riscul reacţiilor adverse este minim. Peelingul cu acid glicolic este mai greu de controlat, în special în cazul concentraţiilor ridicate. Se mai foloseşte şi exfolierea cu TCA în concentraţie de la 20-40%, dar doar de medici cu experienţă. Pentru corecţia cicatricilor de acnee se foloseşte TCA 80-100% cu rezultate excelente”, adaugă dr. Taher.

Peelingul profund se foloseşte doar în cazul cicatricilor şi ridurilor profunde, unde este nevoie de regenerare completă. Acestea se realizează exclusiv în săli chirurgicale cu anestezie locală. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial nechirurgical.

Recomandări post procedură

Indiferent de substanţa utilizată trebuie să respectaţi cu stricteţe recomandările post procedură cum ar fi evitarea expunerii la soare fără ecran solar, folosirea altor creme decât a celor indicate de medic, eliminarea crustelor formate.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa