Cum să-ți faci sprâncenele să crească

Iulia Mirică

Îți prezentăm câteva variante de tratamente naturale în caz că vrei să știi cum să-ți faci sprâncenele să crească.

Sprâncenele groase au fost întotdeauna pe placul multor femei. Acestea, dacă sunt bine conturate, pot îmbunătăți înfățișarea, în timp ce sprâncenele subțiri și rare ne pot face să arătăm mai în vârstă și să avem o înfățisare plictisitoare. Se întâmplă de multe ori să ajungem să avem sprâncenele prea subțiri, din cauza pensatului excesiv.

Uneori, sprâncenele subțiri apar ca urmare a procesului de îmbătrânire, a deficientelor nutriționale, aplicarea cosmeticelor de proastă calitate sau din cauza unor probleme medicale, cum ar fi hipotiroidismul și eczemele. Tratamentul medical din timpul chimioterapiei și radiațiilor pot provoca, de asemenea, căderea părului, inclusiv al sprâncenelor. Dacă aveți sprâncenele prea subțiri, puteți rezolva cu ușurință această problemă cu ajutorul unor remedii naturale. Iată care sunt acestea și cât de ușor pot fi aplicate acasă, fără o vizită costisitoare la saloanele cosmetice!

Ulei de ricin pentru sprâncene

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a stimula creșterea sprâncenelor. Acesta conține proteine, vitamine, acizi grași și antioxidanți care hrănesc foliculii de păr și stimulează creșterea părului. În plus, rezistă la orice microorganism care împiedică creșterea sprâncenelor.

Se înmoaie un tampon de bumbac în ulei de ricin pur și se aplică pe fiecare sprânceană. Se masează ușor cu vârful degetelor pentru 2-3 minute. Se lasă să acționeze timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte. Se spală cu apă călduță și o loțiune tonică ușoară. Se repetă procesul o dată pe zi, pentru câteva săptămâni, până când observați o îmbunătățire. Opriți folosirea uleiului de ricin dacă acesta cauzează iritații sau arsuri.

Ulei de cocos pentru sprâncene

Dacă vreți să vă bucurați de sprâncene dese, puteți utiliza ulei de nucă de cocos. Diferitele proteine și nutrienți, precum vitamina E și fierul din uleiul de cocos stimulează creșterea sprâncenelor groase și sănătoase. Acest remediu natural poate ajuta, de asemenea, la întunecarea culorii sprâncenelor.

Se pun câteva picături de ulei de cocos cald pe vârful degetelor și se aplică pe sprâncene. Se masează ușor timp de câteva minute, pentru a stimula circulația sanguină. Se lasă să acționeze pe timpul nopții, iar în dimineața următoare se clătește cu apă caldă. Se repetă această procedură timp de 1-2 luni pentru a observa schimbări în grosimea sprâncenelor.

Ulei de măsline pentru sprâncene

Uleiul de măsline este, de asemenea, recomandat pentru sprâncene. Având un conținut bogat de vitamina E, uleiul de măsline poate ajuta sprâncenele să crească mai repede și mai groase.

Se masează sprâncenele cu ulei de măsline cald timp de 5 minute înainte de a merge la culcare. Se lasă să acționeze pe timpul nopții, apoi se clătește cu apă caldă în dimineața următoare. În mod alternativ, se prepară un amestec cu 1/2 linguriță de ulei de măsline și câteva picături de miere. Se aplică pe sprâncene și se masează timp de câteva minute. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi se spală cu apă caldă. Urmați oricare dintre aceste remedii o dată pe zi, până la obținerea rezultatelor dorite.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa