Cum să-ţi crească părul mai repede

Iulia Mirică
cum-sa-ti-creasca-parul-mai-repede-totul-despre-mame

Măști naturale pe care le poți face ca să-ți crească părul

Nu există scurtături la care să poți apela ca să-ți crească părul foarte rapid. În medie, părul crește aproximativ 1,27 centimetri pe lună, dar starea generală a sănătății tale și factorii genetici afectează rata de creștere a părului.

Am ales câteva măști și tratamente eficiente care susțin sănătatea podoabei tale capilare și contribuie la sănătatea firului de păr, astfel încât ca părul tău să nu se rupă și să nu se tocească.

Mască pe bază de ouă

Ouăle au fost folosite din timpuri străvechi ca un remediu pentru păr sănătos. Acestea au un nivel ridicat de proteine și sunt bogate în zinc, sulf, fier, fosfor și iod, elemente care ajută formarea noilor fire de păr. Pentru a face o mască pe bază de ouă, aveți nevoie de 1-2 ouă, 1 linguriță de ulei de măsline și 1 linguriță de miere. Se folosește doar albușul oului pentru această mască, pe care îl amesteci bine cu celelalte ingrediente, până când obții o pastă moale. Se aplică pasta peste podoaba capilară, se lasă să stea aproximativ 20 de minute, după care se clătește cu apă rece și se aplică șamponul pe păr. Acest proces trebuie repetat cel puțin o dată la două săptămâni pentru rezultate eficiente.

Mască din semințe de schinduf

Această mască pe bază de semințe de schinduf este unul dintre remediile utilizate pe scară largă pentru creșterea părului. Semințele acestea sunt cunoscute pentru menținerea sănătății părului și pentru protejarea culorii naturale a părului. Veți avea nevoie de 1 linguriță de pastă de semințe de schinduf și 2 lingurițe de lapte de cocos. Pasta de semințe de schinduf se prepară prin macerarea semințelor în apă timp de 4-5 ore și pisarea acestora, adăugând și câteva picături de apă. Se adaugă laptele de cocos în pasta formată și se amestecă până când obțineți o pastă omogenă. Se aplică această soluție pe păr, se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră, după care se spală părul cu un șampon mai puțin concentrat.

Mască pe bază de ceai verde

Ceaiul verde are un conținut bogat de antioxidanți, care stimulează părul să crească, prevenind căderea lui. În primul rând, trebuie să pregătiți ceaiul verde. Se aplică ceaiul acesta peste tot pe scalp. Se lasă astfel timp de o oră, putând face altceva pentru a nu vă plictisi în această perioadă. Se clătește cu apă rece spre călduță. Repetați procesul acesta la o săptămână.

Mască de usturoi

Această mască stimulează regenerarea firelor de păr și stimulează circulația scalpului. De asemenea, este utilizată și pentru tratarea mătreții. Veți avea nevoie de 2-3 căței de usturoi și 3 linguri de ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline. Cățeii de usturoi se curăță și se pisează, după care se fierb în ulei de cocos sau ulei de măsline. Se lasă să se răcească pentru câteva minute, după care se aplică acest ulei la radăcina foliculilor de păr. Se repetă tratamentul de trei ori pe săptămână, dând rezultate sigure.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa