Farduri minerale. Cum să realizezi un machiaj de vară cu ajutorul lor

Raluca Dumitrică
farduri minerale femeie
Cel mai bine în aceasta situaţie este să apelezi la un un machiaj adecvat sezonului, adică un machiaj realizat cu farduri minerale.
farduri minerale femeie
Cel mai bine în aceasta situaţie este să apelezi la un un machiaj adecvat sezonului, adică un machiaj realizat cu farduri minerale.

Alege farduri minerale în timpul verii

Pentru că este vară şi temperaturile sunt ridicate, află că poţi să te machiezi şi vara, dar cel mai bine în aceasta situaţie este să apelezi la un un machiaj adecvat sezonului, adică un machiaj realizat cu farduri minerale. Te sfătuim să înlocuieşti cosmeticele clasice cu produse minerale şi să le aplici corect, ca machiajul să fie rezistent şi la căldura de afară!

Farduri minerale. Încearcă un fond de ten mineral

Pentru început, alege un fond de ten realizat din ingrediente minerale. Aceste ingrediente minerale sunt ingrediente precum oxid de zinc, oxid de fier sau dioxid de titaniu. Prin intermediul acestui fond de ten, pielea este foarte bine acoperită, dar nu este nici încărcată şi nici porii nu sunt astupaţi.

Ţi se pare că tenul tău are un aspect pudrat după ce ai aplicat fondul de ten mineral? Atunci aşteaptă 5-10 minute şi verifică-l din nou. După acest interval, mineralele se vor contopi cu uleiurile din piele şi vei capăta un aspect natural în scurt timp. În cazul în care pudra încă se observă, va trebui să alegi la următoarea aplicare o nuanţă mai închisă, dar care să fie compatibilă cu tenul.

Pielea trebuie să fie pregătită înainte dacă vrei să folosești farduri minerale

Un machiaj mineral va rezista şi va arăta cel mai bine dacă îl aplici pe o piele curată şi hidratată. Crema de faţă trebuie să se absoarbă bine de tot înainte de a aplica fondul de ten mineral, iar, dacă ai tenul gras, îţi recomandăm să aplici un primer, pentru o fixare şi mai bună.

Machiajul mineral trebuie aplicat cu grijă dacă ai tenul uscat. Deoarece majoritatea produselor se găsesc sub formă de pudră, aceasta îţi poate usca şi mai tare pielea, în pofida faptului că ingredientele sunt naturale.

Cum se aplică aceste farduri minerale

Machiajul mineral se aplică cel mai bine cu ajutorul unei pensule kabuki, care este o pensulă mai scurtă şi mai plină. Această ustensilă de machiaj este utilă în cazul make-up-ului mineral pentru că oferă o mai bună acoperire.

Ca să aplici corect machiajul trebuie să înmoi pensula în pudră, s-o scuturi pe marginea recipientului ca să elimini excesul şi s-o apeşi uşor pe dosul palmei de câteva ori, pentru ca mineralele să intre în perii pensulei. Pudra trebuie aplicată cu mişcări circulare, dintre zona T, înspre exteriorul feţei. Poţi începe cu un strat subţire de pudră, urmând să adaugi câte puţin fard până obţii acoperirea perfectă, iar pentru a uniformiza pudra trebuie să apeşi ferm.

Farduri minerale – Şi ochii pot fi machiaţi vara cu make-up mineral

Pe ochi poţi să aplici cu succes şi vara farduri minerale în două moduri: uscat şi umed. Pune întâi puţin fard în capacul recipientului şi înmoaie pensula în el. Excesul se elimină scuturând uşor pensula. Aplică fardul pe pleoape cu o pensulă angulară. Dacă vrei să obţii un efect mai dramatic, udă pensula înainte de a o introduce în căpăcelul cu fard. Amestecă bine totul ca să obţii o pastă cremoasă şi apoi aplic-o pe ochi.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa