Cum să ai un păr strălucitor dacă îl vopsești des

Iulia Mirică
par-stralucitor-totul-despre-mame

  Soluții pentru un păr strălucitor vopsit des

  Dacă sunteți în căutarea unor metode eficiente pentru un păr strălucitor, avem câteva sfaturi pentru voi!

  Unul dintre cei mai mari dușmani ai culorii și strălucirii este apa, iar aproximativ 80% din estomparea culorii părului vopsit este cauzată de apă, nu de șamponare. În contactul cu apa, părul devine mai poros, acesta fiind motivul pentru care, la duş, părul vopsit absoarbe și eliberează apă ușor. Pe măsură ce iese, apa reușește să ia cu ea unele molecule de culoare.

  Câteodată este mai ușor să vă răsfățați cu un tratament de păr acasă, decât să mergeți la salon unde să testaţi mai multe produse specializate. Soluţia este să puneţi în aplicare nişte remedii pentru păr care să aibă la bază ingrediente pe care le aveţi chiar la voi în bucătărie. Aceste remedii pentru un păr strălucitor sunt ușor de preparat, componentele lor au prețuri potrivite pentru orice buzunar, iar avantajul major este că știți exact ingredientele pe care le conţin. Iată cum puteți aplica și voi ingrediente pe care le regăsiți în bucătărie ca tratamente eficiente pentru redarea strălucirii părului vopsit!

  Maioneză pentru păr strălucitor

  Unul dintre cele mai simple remedii pentru un păr strălucitor este folosirea maionezei ca balsam. Dacă aveți părul uscat sau deteriorat, acest tratament va face minuni, deoarece maioneza conține aminoacizi și antioxidanți care consolidează firul de păr și dau o strălucire frumoasă. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un borcan de maioneză. Părul se umezește, dar aveți grijă să nu curgă apa din el. Maioneza se freacă pe firele de păr ca un balsam, iar apoi se învelește capul cu o folie de plastic sau o cască de duș, pentru a se încălzi și deschide porii. Se lasă să acționeze cel puțin 20 de minute, după care se spală maioneza din păr cu șampon. Va fi nevoie, probabil, să vă spălați de mai multe ori cu șampon pentru a scoate maioneza din păr, așa că este recomandat să-o diluați un pic înainte de spălare.

  Avocado și ulei de măsline pentru un păr strălucitor

  Fructul de avocado conține multe grăsimi bune, care hidratează și hrănesc părul și scalpul. Dacă aveți părul vopsit, optați pentru uleiul de jojoba sau cel de migdale dulci în loc de ulei de măsline, deoarece acesta poate deschide culoarea părului. Veți avea nevoie de un avocado copt, fără sâmburi, curățat și făcut pure și de 2 linguri de ulei de jojoba sau migdale dulci. Se amestecă aceste ingrediente într-un castron și se aplică masca pe părul umed, inclusiv pe scalp și pe vârfurile părului. Se pune o cască de duș și se lasă să acționeze pentru 20 de minute, după care se clătește masca și se face masaj la scalp. Se spală cu șampon.

  Miere pentru un păr strălucitor

  Mierea este un ingredient comun regăsit în multe dintre tratamentele pentru păr, dar poate fi folosită și pe cont propriu pentru a da strălucire și un plus de umiditate. Mierea este un umectant natural care atrage și reține umezeala. De asemenea, are proprietăți anti-bacteriene, așa că ajută la menținerea scalpului sănătos și curat. Veți avea nevoie de 2 linguri de miere și 2 căni cu apă caldă, precum și de o sticlă cu pulverizator. Se amestecă bine ingredientele într-un bol, până când obțineți o compoziție omogenă, după care puneți lichidul format într-o sticlă cu pulverizator. Se aplică soluția pe părul vopsit.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa