Cum îngrijim părul fin şi subţire

Iulia Mirică
parul-fin-si-subtire-totul-despre-mame

Sfaturi pentru a îngriji părul fin și subțire astfel încât să aibă volum

Diametrul firelor de păr subțiri este mai mic decât media obișnuită. Acest lucru înseamnă că, deși des, părul poate fi lipsit de viață dacă alegeți tunsoarea sau produsul greșit, cum ar fi balsamul aplicat la rădăcină. Am pregătit câteva trucuri care vă pot ajuta să oferiți volum pentru părul fin și subțire, fără a fi neapărat necesară o vizită la coafor.

Tipurile de produse recomandat pentru părul fin și subțire

În primul rând, trebuie să stabiliți dacă părul este uscat sau gras și să alegeți tipul de șampon potrivit. Un șampon pentru păr subțire gras va elimina ușor excesul de sebum, pe când un șampon pentru păr fin uscat va și hidrata firul de păr. Atenție, părul fin poate fi copleșit de șampoanele cremoase. Șampoanele pentru volum și spălarea frecventă sunt cele mai bune soluții. Trebuie evitate produsele pentru spălare cu o consistență groasă și cremoasă. Pentru a combate îngrășarea părului, spălați-vă o dată pe săptămână cu un șampon clarifiant sau clătiți părul cu un amestec format din 1/3 oțet de mere și 2/3 apă.

În zilele în care nu aveți timp să vă spălați pe cap, puteți apela la ajutorul șamponului uscat, pentru a reîmprospăta părul și scalpul. Șampoanele uscate nu numai că absorb sebumul în exces, murdăria și mirosurile, ci ajută și la obținerea unui păr cu volum. Șampoanele și balsamurile pentru volum sunt opțiunile cele mai bune pentru persoanele cu părul fin și subțire. Însă trebuie să știți că balsamul trebuie aplicat într-un anumit fel, pentru a nu face părul să pară și mai subțire decât este în realitate: se aplică de la jumătatea firelor de păr către vârfuri, ocolind rădăcina.

Cum trebuie uscat părul fin și subțire

Este recomandat să lăsați părul să se usuce singur, cu ajutorul unui prosop, dacă temperatura camerei vă permite. Ștergeți părul fin și subțire cu un prosop atunci când ieșiți din duș. Folosiți un prosop din bumbac, care să absoarbă apa, acest lucru diminuând aspectul încrețit al părului. Această metodă este o soluție blândă de uscare a părului subțire. Însă dacă vă grăbiți să ajungeți undeva și trebuie să folosiți uscătorul, setați-l la o temperatură mai scăzută. În general, cu cât folosiți mai puțină căldură pentru a coafa părul, cu atât e mai bine. Căldura poate face părul subțire și uscat, care poate duce la ruperea sa.

Tipul de perie potrivit pentru părul fin și subțire

Când vine vorba de alegerea periei, este important să evitați periile metalice rotunde, deoarece se pot încălzi semnificativ atunci când le utilizați cu uscătorul de păr. De asemenea, e recomandat să evidați și perii din plastic dur, deoarece au tendința de a rupe părul fin. Cei mai mulți specialiști recomandă periile cu peri naturali de mistreț sau din nylon flexibi. Acestea tind să alunece prin păr mai ușor, iar pentru o notă delicată în plus, încercați o perie și cu baza moale.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa