Cum ne îngrijim părul toamna

TOTUL DESPRE MAME

Dacă vara părul nostru a avut de suferit din cauza soarelui și a apei sărate, în sezonul rece poate suferi din cauza umezelii și a temperaturilor în scădere, așa că este momentul potrivit să discutăm despre cum ne îngrijim părul toamna.

Schimbarea anotimpului aduce cu sine și schimbări în rutina noastră de frumusețe. Tratamentele de vară pierd teren în fața celor de toamnă și de iarnă, lucru valabil și în ceea ce privește îngrijirea podoabei noastre capilare.

Cei trei dușmani pe care trebuie să îi învingem: căderea, casarea și fragilitatea părului 

Schimbarea anotimpului provoacă și schimbări hormonale care duc la căderea părului, la lipsă de strălucire sau la fragilitate accentuată a firului de păr. Dar, cu câteva reguli simple, putem minimiza toate aceste probleme și putem trece prin sezonul rece cu fruntea sus și părul în vânt (bineînțeles, protejat de o eșarfă)!

7 de reguli de îngrijire a părului toamna

1. Tunde-ți vârfurile tocite pentru a-ți regenera părul. Nu trebuie să întri în noul sezon cu problemele de astă-vară, când părul ți s-a deteriorat din cauza razelor UV, a particulelor de sare, a clorului din piscină și a devenit uscat și casant. Este indicat să-i tunzi vârfurile pentru a-i reda aspectul sănătos.

2. Nu neglija hidratarea. Folosește un balsam de păr puternic hidratant, care să conțină ulei de măsline, ulei de jojoba sau ulei de cocos. Pentru o mai bună hidratare și pentru a crește rezistența firelor de păr, poți aplica mici cantități din aceste uleiuri, ușor încălzite în prealabil. Atenție la arsuri, uleiurile trebuie să aibă o temperatură suportabilă.

3. Folosește o mască fortifiantă. Vântul poate slăbi rezistența părului, așa că ar fi indicat ca o dată pe săptămână să folosești o mască fortifiantă, aleasă în funcție de tipul tău de păr. Îți poți prepara chiar tu o mască de păr cu gălbenuș, avocado și ulei de germeni de grâu sau de măsline.

4. Dacă ai părul creț, folosește vaselina. Din cauza umidității accentuate, părul creț are de suferit și se poate foarte ușor electriza. Specialiștii spun că soluția este folosirea unei vaseline care să netezească firele nărăvașe sau a unui spray cu silicon special pentru păr electrizat.

5. Alege accesoriile de păr potrivite. Pentru a preveni despicarea vârfurilor (provocată, printre altele, și de vântul puternic), este indicat să folosești accesorii de calitate pentru părul tău, cum ar fi o perie din lemn care să nu-ți rupă firele de păr. De asemenea, este indicat să folosești cât mai rar placa de îndreptat sau uscătorul pentru a nu-ți stresa părul și mai mult.

6. Poartă o pălărie sau o eșarfă atunci când este vânt puternic. Aceste accesorii nu numai că îți dau un aer foarte chic, dar îți protejează părul de acțiunea vântului, care îl poate usca excesiv. Ai grijă să nu strângi prea tare eșarfa sau să nu porți o pălărie prea mică deoarece poți restricționa circulația sângelui în scalp. De asemenea, în zilele ploioase asigură-te că ai în geantă o umbrelă pentru a-ți proteja părul.

7. Asigură-te că îți iei necesarul de vitamine și minerale. Sănătatea părului tău poate fi afectată de dietele drastice care duc la dezechilibre în corp. Este indicat să mănânci variat și să ai în meniu alimente bogate în proteine, zinc, fier și vitamine din complexul B-urilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa