Cum îndepărtezi cuticulele fără să le tai

Iulia Mirică
cum-indepartezi-cuticulele-totul-despre-mame

De ce nu e bine să îndepărtezi cuticulele prin tăiere?

Deși probabil că vă amintiți de existența cuticulelor doar atunci când vă faceți manichiura, acestea servesc unui scop și au nevoie de grija noastră. Cuticulele protejează unghia, funcționând ca un scut pentru acea zonă fragilă a unghiei aflată în creștere.

Pentru a menține această protecție puternică, este recomandat să nu tăiați cuticulele. Tăierea acestora ar putea duce la infecții sau la iritații, plus că, dacă le eliminați, spațiul va fi larg deschis și orice poate ajunge acolo. În plus, o infecție în această zonă ar putea împiedica o creștere corectă a unghiilor.

Din fericire, există câțiva pași simpli pe care specialiștii îi recomandă pentru protecția, hidratarea și obținerea unui aspect estetic al cuticulelor, fără o vizită la salon. Iată care sunt aceștia:

Metode de îndepărtare a cuticulelor pentru alungirea unghiilor

Dacă vă doriți ca unghiile de la mâini să pară mai lungi, atunci puteți împinge cuticulele înapoi ușor cu un băț de lemn, evitând tăierea acestora. Unele persoane, care taie cuticulele în mod regulat, se tem să oprească acest proces, deoarece cred că acestea vor crește prea mult, oferind mâinilor un aspect inestetic. Experții sunt de părere că acest lucru nu se va întâmpla, iar trecerea de la forfecuță sau unghieră la un bețișor pentru cuticule este o mișcare inteligentă.

Deși aceste părți ale corpului nu se simt la fel precum pielea moale de pe restul mâinilor, cuticulele sunt compuse în principal din piele, așa că este esențial să le mențineți hidratate. Orice cremă de mâini pe care o folosiți, este bună și pentru cuticule. Dacă vreți să vă răsfățați, există și tratamente cu ceară caldă, care sunt aplicate la saloanele de cosmetică.

Un moment bun pentru a face față cuticulelor în mod corect este după ce ieșiți de la duș, pentru că atunci pielea este moale și ușor de împins înapoi. Puteți sta, de asemenea, cu mâinile în apă caldă, până când se înmoaie cuticulele.

Așadar, data viitoare când mergeți la salon sau vă faceți manichiura acasă, renunțați la tăierea cuticulelor. Nu aveți de ce să vă temeți!

Ce substanțe să evitați pentru protecția cuticulelor?

Mâinile, unghiile și cuticulele se pot uscat de la spălatul frecvent al vaselor și de la îndepărtarea ojelor și lacurilor de unghii cu substanțe care conțin acetonă. Experții recomandă purtarea mănușilor de spălat vase și folosirea produselor de îndepărtat oja fără acetonă. Fie că spălați vasele, baia sau chiar și haine, ar trebui să purtați mănuși. Purtatul mănușilor ajută la menținerea uleiurilor pe cuticule și unghii și previne efectul de uscare pe care îl are apa.

Citește și:
6 trucuri pentru o manichiură frumoasă
Ghidul de manichiură perfectă la tine acasă
Adori unghiile cu gel?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa