Cum scapi de punctele negre?

Iulia Mirică
remedii-naturiste-puncte-negre-totul-despre-mame

3 remedii naturale pentru punctele negre

Comune și enervante, punctele negre apar cân atunci porii sunt înfundați de excesul de sebum și de celulele moarte ale pielii, care se oxidează. Atenție, contrar unor păreri destul de răspândite, punctele negre nu sunt cauzate de murdărie. De altfel, este recomandat să nu vă spălați excesiv pe față, deoarece veți usca mai rău pielea, ceea ce va provoca o producție și mai mare de sebum. Din acest motiv, nu este bine să folosiți remediile naturale de mai jos pentru puncte negre mai mult de 2-3 ori pe săptămână.

Mască pe bază de bicarbonat de sodiu și apă

Bicarbonatul de sodiu este util în lupta împotriva punctelor negre datorită granulelor sale mici și fine, care funcționează ca o metodă naturală și ieftină de a exfolia și a elimina sebumul și pielea moartă ce înfundă porii. Se amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu apă, astfel încât să se formeze o pastă groasă, dar totuși ușor de modelat. Cu ajutorul unei mișcări blânde, circulare, aplicați această pastă pe față. Clătiți bine cu apă, tamponați fața cu un prosop și folosiți o cremă hidratantă.

Tonic pentru porii deschiși

Sucul de lămâie este o substanță astringentă care acționează asupra porilor deschiși, însă poate deschide la culoare pielea temporar și o poate face sensibilă la soare, așa că folosiți o cremă cu protecție solară dacă intenționați să folosiți această metodă în timpul verii. Dacă aveți pielea sensibilă, diluați sucul de lămâie cu apă. Veți avea nevoie de o lămâie, tampoane demachiante de bumbac și o sticlă mică. Clătiți fața și tamponați-o cu un prosop. Sucul de lămâie se stoarce într-o sticluță, din care veți folosi o cantitate suficientă cât să umeziți un tampon de vată. Se aplică pe zonele afectate de 3-4 ori pe săptămână, seara la culcare. Când vă treziți, clătiți fața cu apă călduță și aplicați o cremă hidratantă.

Mască pe bază de albuș de ou

Albușurile de ou formează o mască ușoară, care poate fi folosită pentru a strânge porii temporar, reducând astfel șansele apariției punctelor negre și eliminându-le pe cele existente. Albușurile de ou sunt, de asemenea, bogate în substanțe nutritive pentru piele, fiind un ingredient care usucă fața mai puțin decât alte măști. Aveți nevoie de un ou, un castron mic și un prosop curat. Se separă albușul de ou și se clătește bine fața. Se tamponează fața până când se usucă și se aplică un strat subțire de albuș de ou pe piele. Când masca este uscată, se spală ușor fața, pentru a elimina orice reziduu. Pielea se usucă și se hidratează.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa