Cum descurci părul încurcat?

Iulia Mirică
cum-se-descurca-parul-incurcat-totul-despre-mame

Remedii eficiente pentru părul încurcat

Din când în când te-ai putea confrunta cu un păr încurcat, deteriorat și greu de aranjat. Printre motivele care cauzează încurcarea părului se numără vârfurile despicate, căldura excesivă sau uscarea firelor de păr.

Firele cu vârfuri despicate se pot încurca cu fire sănătoase de păr și pot forma noduri. Căldura provocată de uscătorul de păr sau placa pot provoca daune podoabei capilare, ducând la formarea nodurilor. Uscare firelor de păr este cauzată de o lipsă de proteine și umiditate.

Pentru a soluționa această problemă a părului încurcat, poți lua în considerare remedii naturale venite ca soluții eficiente pentru părul încurcat.

Ac de broderie pentru părul încurcat

Dacă ai răbdare, poți folosi un ac de broderie curbat pentru a elimina nodurile formate în păr. Acest lucru ar putea fi ultima soluție, atunci când piepănatul nu mai funcționează. Întrodu cu atenție acul într-un nod și slăbește ușor nodul. Forba curbată a acului oferă ajutor suplimentar pentru a-ți putea permite să tragi firele mai ușor.

Ulei de cocos pentru părul încurcat

Oferind o protecție suplimentară firelor de păr, uleiul de cocos conține componente care pătrund cu ușurință în părul încurcat. Este recomandat să lași uleiul de cocos pe părul înnodat peste noapte, înainte de a te spăla pe cap dimineața. Ulterior, poți folosi ca balsam pentru păr un amestec de ulei de nucă de cocos și ou cel puțin o dată pe săptămână, pentru a menține podoaba capilară sănătoasă. Soluția se aplica timp de 30 de minute înainte de spălarea părului.

Aranjarea părului într-o coadă de cal

Poți evita nodurile din păr prin prinderea podoabei capilare într-o coadă de cal. Această soluție va ajuta la prevenirea încurcăturilor care sunt rezultate de frecare, mișcare, condiții meteorologice aspre. Cozile de cal sunt recomandate în special persoanelor cu firul de păr subțire, ușor creț sau foarte lung. Preferabil este să alegi elastice de păr din benzi de neopren sau elastic acoperit cu pânză.

Bicarbonat de sodiu pentru părul încurcat

Dacă adaugi umiditate firelor de păr, vei putea să le descurci mai ușor. Adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu la trei sau chiar mai multe linguri de balsam. Se transferă amestecul într-un recipient de plastic și se amestecă bine înainte de a se folosi. Se aplică remediul pe întregul cap. Se masează ușor scalpul pentru a elimina orice reziduu anterior, iar apoi se acoperă capul cu o cască de duș. Se lasă amestecul pentru 45 de minute, după care se clătește cu apă călduță.

Ulei pentru părul încurcat

Cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână poți aplica ulei (de măsline, de argan etc) pe firele de păr, dacă podoaba capilară este uscată. Uleiul trebuie să fie încălzit înainte de a încerca să hidratezi părul. Ține uleiul pe păr peste noapte, pentru a stimula procesul de reparare. Pune o cască de duș din plastic în timpul nopții pe cap. După ce aplici balsam pe păr dimineața, lasă-l să acționeze timp de 10 minute, după care se spală părul și se clătește.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa