Cum ascundem cicatricele lăsate de acnee

TOTUL DESPRE MAME

Nu puține sunt cazurile în care un episod de acnee din adolescență au lăsat semne pentru toată viața. Dacă vă confruntați cu această problemă, nu trebuie să fiți îngrijorate sau resemnate, deoarece există o mulțime de trucuri de machiaj care să camufleze inteligent cicatricele inestetice lăsate de acnee.

 

Primul pas este tratarea corectă a cicatricelor

Înainte de a face un plan pentru ascunderea cicatricelor cu machiaj, ar trebui să vă gândiți la tratarea lor corectă pentru a nu le înrăutăți aspectul.

Expunerea la soare a cicatricelor lăsate de acnee poate duce la accentuarea lor, deoarece razele UV stimulează producerea de melanocite (celule care produc pigmenți și care dau culoarea închisă pielii). Atunci când ieșiți la soare, folosiți o cremă cu factor de protecție solară și cu oxid de zinc.

De asemenea, stoarcerea coșurilor poate duce la înrăutățirea cicatricelor deja existente. Cicatricele se formează pentru că pielea pierde colagen din cauza inflamațiilor. Stoarcerea coșurilor duce la o inflamație și mai mare a pielii, deci și la accentuarea cicatricelor.

Tratamentele cu vitamina E sunt excelente pentru minimizarea semnelor lăsate de acnee și, aplicate pe piele, pot duce la estomparea sau la vindecarea cicatricelor.

De asemenea, nu uita că masca cu roșii ajută la tratarea cicatricelor.

5 trucuri de machiaj ca sa ascunzi cicatricele lăsate de acnee

1. Spală-te pe față înainte de a începe aplicarea machiajului ca să te asiguri că ai îndepărtat excesul de sebum. Aplică un strat subțire de cremă de față (non-grasă, cu factor de protecție solară).

2. Înmoaie degetul mic în concelear și aplică-l apoi pe zonele cu probleme, unde ai cicatricele cele mai evidente. Scopul este să estompezi suprafața cicatricelor, astfel încât aceste zone să aibă aceeași textură cu restul pielii. Un concelear este mult mai eficient decât un fond de ten.

3. Aplică un fond de ten, ales în funcție de culoarea pielii și potrivit cu concelear-ul, cu ajutorul unui burețel. Ai nevoie doar de o picătură de fond de ten, nu folosi prea mult! Apasă burețelul pe piele, concentrându-te pe locurile unde ai folosit concelear. La sfârșit, nu ar trebui să se vadă urmele de concelear.

4. Înmoaie o pensulă pentru aplicarea blush-ului într-o pudră translucidă. Folosește pudra pentru a netezi cicatricele: cu mișcări rapide, apasă pensula pe cicatrice pentru a crea o textură mai naturală. Apoi aplică pudra pe toată suprafața feței, pentru a fixa concelearul.

5. Folosește un blush pentru a da puțină culoare chipului tău. Blush-ul va crea un look mai natural și mai neted. Dacă mergi la un eveniment special poți utiliza un blush cu particulare strălucitoare, dar ai grijă să nu interfereze cu cicatricele și să le evidențieze.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa