Cum aplici o mască de păr pentru efecte maxime

Iulia Mirică
masca-de-par-totul-despre-mame

  Trucuri pentru a aplica perfect o mască de păr

  Încă nu s-a inventat o magie pentru a ne face o coafură perfectă imediat ce ridicăm dimineața capul de pe pernă, dar, din fericire, s-au inventat măștile de păr. Acestea întrețin firul de păr și ne hidratează podoaba capilară, astfel încât să avem un păr frumos și sănătos și să ne permitem să ne facem coafurile la care visăm.

  În articolul de mai jos am încercat să răspundem la cele mai întâlnite întrebări cu privire la aplicarea unei măști de păr, astfel încât să beneficiem la maximum de avantajele acestui minunat produs cosmetic:

  Cât de des trebuie să aplici o mască pentru păr?

  În mod normal, ar trebui să aplici o mască o dată pe săptămână. Chiar dacă ai impresia că podoaba ta capilară este relativ sănătoasă, schimbarea anotimpurilor poate fi destul de greu de suportat de firele de păr (fie că e vorba de temperaturile scăzute ale iernii sau de canicula verii), așa că este bine să deprinzi obiceiul de a aplica săptămânal o masă, pentru a-i asigura părului tău o hidratare cât mai bună. Ține minte că nu toate măștile sunt la fel. De aceea, este important să citești întotdeauna instrucțiunile. Unele tratamente pot fi comercializate drept măști de păr, dar de fapt necesită aplicarea zilnică, iar unele pot fi aplicate doar de două ori sau o dată pe săptămână.

  Cum se aplică o mască de păr?

  Masca se aplică uniform pe păr. Produsul se masează de la rădăcini spre vârfuri, după care se descurcă părul cu ajutorul degetelor folosite ca un pieptene. Dacă ai părul fin sau gras, evită aplicarea măștii la rădăcina părului și pe scalp. Persoanele cu firele de păr mai groase sau uscate pot aplica masca pe tot părul.

  Cât de mult trebuie lăsată o mască să acționeze?

  Unele măști trebuie lăsate să acționeze pentru cel mult două minute sau de la 15 minute în sus, așa că este important să o alegi pe cea care se potrivește în mod realist cu rutina ta. Dacă ți se pare că părul tău este foarte uscat, poți încerca să dormi cu masca aplicată. Pur și simplu se aplică masca la finalul dușului, se acoperă cu o cască de duș făcută dintr-o eșarfă sau un prosop și se clătește dimineața. Părul tău va fi mătăsos și ușor de pieptănat.

  Cum se clătește o mască de păr?

  Părul nu ar trebui să rămână gras după aplicarea unui tratament de păr. Dacă observi că părul s-a îngrășat după aplicarea unei măști de păr, probabil că folosești una nepotrivită pentru tipul părului tău. Alege întotdeauna masca recomandată pentru tipul tău de păr, de exemplu mască pentru păr vopsit, păr ondulat etc. De asemenea, nu exagera când vine vorba de cantitatea folosită. Ar trebui să te speli cu șampon și să folosești balsam după ce aplici o mască, pentru a te asigura că nu a mai rămas deloc produs pe firele de păr.

  Citește și:
  Îngrijirea părului după sarcină: cele mai bune sfaturi
  Măști cu ulei de ricin în funcție de tipul părului
  Cum poți folosi uleiul de argan?

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa