Cum alegi un fond de ten perfect

Iulia Mirică
fond-de-ten-totul-despre-mame

Fond de ten pentru fiecare tip de ten

Alegerea unui fond de ten perfect este importantă, deoarece este întotdeauna evident atunci când cineva a aplicat acest produs cosmetic și are fața încărcată sau nu a nimerit culoarea potrivită pentru tonul pielii. Scopul fondului de ten nu este să arăți că ai straturi de machiaj, ci să-ți ajuți pielea să arate cât mai bine. Un fond de ten perfect va dispărea în piele, nu va fi reținut în liniile fine sau riduri și nu va scoate în evidență porii mari. Totodată, el va acoperi ușor orice roșeață sau denivelări, dar va face acest lucru fără a fi observat. Iar atunci când veţi alege crema cu particule de culoare sau fondul de ten perfect, chipul vostru va arăta de parcă nu ați aplicat nimic pe față.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți alegerea corectă, precum și trucuri de aplicare a acestui produs!

Ten diferit, produs diferit

Primul pas pentru alegerea unui fond de ten perfect este stabilirea tipului de ten. O cremă hidratantă care conține particule de culoare nu oferă la fel de multă acoperire ca un fond de ten, dar este recomandat să alegeți un fond de ten doar atunci când este neapărat nevoie. Adică atunci când aveți mai multe motive pentru a acoperi mai bine roșeața sau alte probleme ale pielii. În cazul în care aveți tenul gras sau zona în care locuiţi are o climă umedă și caldă, atunci un fond de ten fără ulei este cea mai bună alegere, pentru ca fața să nu arate încărcată, iar produsul să reziste mai mult pe ten.

Fond de ten în funcție de tonul pielii

Un truc bun pentru alegerea fondului de ten potrivit este potrivirea acestuia cu tonul pieptului, mai ales dacă vă protejați fața și gâtul cu cremă cu factor de protecție. Puteți să testați o culoare, în magazin, în palmă și să vă uitați la lumina de afară, dacă nu aveți încredere în cea din magazin. În orice caz, lăsați fondul de ten pentru câteva minute, pentru a vedea cum se schimbă atunci când este absorbit de piele. De asemenea, puteți să și amestecați culorile. Puteți folosi 2 culori diferite de fond de ten pentru vară și iarnă, în funcție de bronz, iar între sezoane le puteți combina pentru a obține culoarea perfectă.

Sfaturi de aplicare

Este recomandat să nu aplicați niciodată fondul de ten pe pielea nehidratată în prealabil. Dacă aveți tenul uscat, va trebui să folosiți o mască exfoliantă sau alte produse care ajută la exfoliere, înainte de aplicarea altor produse. Dacă fondul de ten sau crema hidratantă nu conține factori de protecție, este recomandat ca vara să aplicați o protecție solară înainte de machiaj. Apoi, se încălzește fondul de ten în palmă și se aplică pe față și gât cu ajutorul degetelor curate, cu o pensulă pentru fond de ten sau cu un burețel. Degetele vă ajută să aplicați fondul de ten în locurile mai greu accesibile. Atunci când aplicați acest produs cosmetic, nu uitați zona în care linia maxilarului întâlnește gâtul.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa