Cum alegi săpunul potrivit familiei tale

Iulia Mirică
săpun

Săpunul comercial versus săpunul homemade

De multe ori, oamenii aleg săpunul pe baza culorilor și a felului cum arată. Alege întotdeauna săpunul potrivit familiei în funcție de pielea membrilor familiei. Pe lângă faptul că agenții de spumare sintetici nu sunt pentru piele, producătorii de săpun comercial elimină, de asemenea, glicerina rezultată din procesul de producere a săpunului din produsele lor, deoarece aceasta poate fi vândută la un preț ridicat companiilor care fac loțiuni. Glicerina este o substanță cu putere mare de hidratare, așa că lipsa acesteia din săpun este nefavorabilă pentru pielea ta.

Dacă ai pielea uscată și folosești săpun comercial, pielea ta nu va beneficia de îngrijirea de care are nevoie, dimpotrivă, săpunul va înrăutăți lucrurile. Acesta este motivul pentru care multe persoane au început să aleagă săpunurile naturale handmade. Efectele acestor săpunuri sunt imediate, pielea fiind mai moale și mai sănătoasă, ca să nu mai zicem că nu va trebui să-ți faci griji pentru ingredientele chimice. Săpunul handmade organic sau natural este ideal pentru piele și pentru mediul înconjurător.

Când alegi săpunul potrivit familiei tale, ar trebui să iei în considerare toți membrii familiei tale. Mămicilor le recomandăm săpunurile hidratante, deoarece știm cât de mult timp își petrec în bucătărie spălând vasele. De aceea, este recomandat să folosească săpunuri cu glicerină, nu doar loțiuni hidratante. Când vine vorba de cei mici, nu este bine să folosească săpunuri agresive, ci săpunuri cu pH neutru, fără coloranți.

Ingredientele pentru săpunul sănătos

Cu toate acestea, nu ar trebui să cumperi săpunul pe care doar scrie că este săpun natural. Va trebui să citești cu atenție eticheta și să verifici ingredientele. Dacă te asiguri că săpunurile, chiar și cele realizate manual, se fac din uleiuri organice, plante și grăsimi, vei reuși să identifici săpunurile cu adevărat naturale. Este recomandat să eviți aromele artificiale. Chiar dacă poate părea grozav să ai un săpun care miroase puternic a vanilie, mirosul va trece în câteva minute, însă efectul substanțelor chimice utilizate pentru ca săpunul să aibă acel parfum va rămâne probabil în pielea și corpul familiei tale pentru o lungă perioadă de timp. Există mulți producători de săpunuri naturale handmade care utilizează uleiuri esențiale organice, așa că ar trebui să cauți cu atenție până găsești un brand de încredere.

Un ingredient care ar trebui evitat în compoziția săpunurilor este reprezentat de ftalați. Acești hormoni perturbatori sunt adesea componente ale unor arome sintetice complexe. Este recomandat să evitați parfumurile artificiale ale săpunurilor deoarece sunt toxice. Acest lucru este valabil și pentru alte produse (șampon, lumânări parfumate, etc).

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa