Cum alegi peria de păr potrivită?

Iulia Mirică

Peria de păr potrivită este esențială pentru crearea coafurii dorite. Dar, cu varietatea periilor existente, este dificil să-ți dai seama care este cea mai bună pentru tipul tău de păr și stilul dorit.

Unele femei reușesc să dea accidental peste peria care li se potrivește, unele au prieteni stiliști și nu trebuie să își facă griji, dar există și câteva care văd că nu reușesc să-și aranjeze părul cum trebuie, iar peria potrivită le-ar putea ajuta. Am făcut o trecere în revistă a celor mai populare tipuri de perii și a materialelor din care sunt realizate. Toate tipurile acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, dar, ca regulă generală, cu cât e mai lung părul, cu atât ai nevoie de o perie mai mare.

Peria de păr pentru coafat

O perie clasică de coafat este nelipsită din trusa fiecărui stilist. Această perie are o bază curbată de cauciuc, peri rotunzi de plastic și fără spații care permit aerisirea. Peria de coafat este recomandată pentru netezirea părului, crearea volumului sau coafarea părului în interior, respectiv în exterior. O poți folosi și pentru a-ți usca bretonul sau pentru coafura stil bob.

Peria de păr plată

Această perie este plată și lată ca o paletă. Are peri pe o singură parte, fixați într-o perniță moale. Peria plată este perfectă pentru descurcarea părului și pentru masarea scalpului. În cazul în care ai părul lung și drept, această perie este alegerea perfectă. Este recomandată și pentru coafurile netede, fără prea mult volum.

Peria de păr rotundă

Această perie are o porțiune în formă de tub circular, iar perii sunt fixați peste tot în jurul bazei rotunde. Această perie este folosită pentru îndreptarea părului, crearea volumului, curbarea vârfurilor înspre interior sau exterior, sau chiar pentru încrețirea părului. Periile rotunde sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, stiluri și materiale. Alege o perie de dimensiune mai mică pentru a îndrepta părul aproape de scalp și una mai mare pentru restul părului. Periile de ceramică sau turmalină ventilate sunt bune pentru îndreptarea părului voluminos, cu firul gros, iar peria rotundă clasică este bună pentru firul de păr mai subțire.

Peria de păr cu ventilație

Această perie are găuri de ventilație la baza sa, pentru a permite aerului să treacă atunci când te usuci pe cap. Permițând căldurii să treacă prin perie vei reuși să reduci timpul de uscare a părului. Dacă ai părul drept, alege o perie dreptunghiulară cu găuri de aerisire. Cele mai multe tipuri de perii, inclusiv cele de coafat, plate și rotunde se găsesc în versiunea ventilată, de asemenea.

Peria de păr cu pernă

În cazul în care părul tău este fin sau delicat și ai probleme cu ruperea firelor de păr, peria cu pernă este o opțiune bună. Perna este umplută cu aer și este foarte delicată, iar perii din plastic se mișcă foarte ușor prin păr. Multe perii plate sunt cu pernă.

Peria de păr cu peri de mistreț

Aceasta este o perie naturală și are o serie de avantaje, printre care se numără abilitatea de a curăța murdăria, de a distribui uleiurile naturale și oferirea unui look strălucitor. Periile cu păr de mistreț sunt perfecte pentru îndreptarea părului, însă, având în vedere că au mulți peri, pot fi destul de greu de folosit de persoanele cu firul de păr gros. Poți încerca o perie cu o combinație de peri de mistreț cu peri de plastic.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa