Ce culoare de păr ţi se potriveşte?

Iulia Mirică

  Care este cea mai potrivită culoare de păr pentru tine?

  Culoarea părului potrivită pentru tenul tău îți va scoate în evidență subtilitățile tonului pielii și-ți va pune în valoarea frumusețea naturală. Tonul pielii servește ca un ghid pentru alegerea culorii potrivite.

  Câteodată ai nevoie de o schimbare, însă o culoare care arată bine la cea mai bună prietenă nu este neapărat potrivită și pentru tine. Oricât de mult și-ar dori unele dintre noi să treacă de la brunet la blond, alegerea culorii potrivite a părului nu se bazează doar pe tendințe, ci trebuie luate în considerare și tonul pielii, culoarea ochilor și stilul de viață. Păstrând un interval al nuanțelor de vopsea apropiat de culoarea naturală a părului vei reuși să-ți complimentezi trăsăturile și să-ți luminezi fața.

  Culoarea părului în funcție de culoarea tenului

  Pielea conține pigmenți care stau la baza culorii tenului. Dacă te-ai născut cu părul șaten sau brunet, cel mai probabil ai un ten în nuanțe calde. Dacă te-ai născut cu părul blond, probabil ai nuanțe reci ale pielii. Femeile cu pielea în nuanțe calde, de la mediu până la măsliniu, vor arăta mai bine dacă optează pentru o culoare a părului mai caldă, cum ar fi blond miere sau ciocolatiu deschis, chiar și șaten deschis. În schimb, femeile cu tonuri reci ale pielii, pot opta pentru un blond cenușiu, brunet sau castaniu. Dacă nu ești sigură cărei categorii aparții – tonuri calde sau tonuri reci – uită-te la vasele de sânge de la încheietură în lumină naturală directă. Dacă venele au o tentă verzuie, înseamnă că ai tenul în tonuri calde, iar dacă au o tentă albăstruie, ai pielea în tonuri reci.

  Culoarea părului în funcție de culoarea ochilor

  Culoarea ochilor este un alt indicator care ne poate ajuta la alegerea vopselei potrivite. Dacă ai ochii căprui, gri cenușiu, negri sau albastru închis, îți va sta cel mai bine cu nuanțe reci când vine vorba de alegerea culorii părului. În cazul în care ai ochii nuanțe deschise de căprui, verde sau albastru, va trebui să alegi tonuri calde pentru părul tău.

  Culoarea părului în funcție de vârstă

  Culorile mai puțin intense arată mai bine cu cât înaintăm mai mult în vârstă. Un blond platinat sau un brunet intens au tendința de a scoate în evidență imperfecțiunile și ridurile tenului. Tonul pielii se schimbă pe măsură ce îmbătrânim. Chiar înainte de a se albi, părul își va închide culoarea. Pielea se pregătește să-și piardă pigmentul pe măsură ce trece timpul. Atunci când se albește părul, culoarea tenului devine mai deschisă puțin. Adu-ți aminte să alegi vopsea în culori cu două nuanțe mai închise sau mai deschise, dacă vrei să păstrezi un aspect natural al părului. Dar dacă vrei ceva îndrăzneț, poți face oricând modificări radicale de culoare.

  Sfaturi:

  Evită culorile greu de întreținut! Dacă nu ai destul timp să te vopsești constant, alergând între muncă și cei mici, este recomandat să eviți nuanțele roșcate, deoarece sunt predispuse la decolorare rapidă. Blondul deschis este altă culoare care are nevoie de îngrijire constantă. Dacă alegi blondul platinat, ai la dispoziție cinci zile în care culoarea va arăta perfect, după care încep să se vadă rădăcinile.

  Pentru a păstra sănătatea părului intactă, aplică vopseaua de păr atunci când părul este murdar. Uleiurile naturale vor proteja părul de elementele dăunătoare din vopsea.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa