Cum alegi cea mai bună bază de machiaj

Iulia Mirică
cea-mai-buna-baza-de-machiaj-totul-despre-mame

Ce este aceea o bază de machiaj?

Cu siguranță ai auzit de multe ori de primer sau de bază de machiaj, însă nu face încă parte din trusa ta cu cosmetice sau încă nu ai găsit-o pe cea potrivită pentru tine. Baza de machiaj este un produs care se aplică pe piele după produsele de îngrijire a pielii și înainte de machiaj. O bază de machiaj este folosită pentru a crea o textură pentru machiaj prin mascarea cicatricilor și porilor, precum și estomparea petelor de culoare de pe față. De asemenea, bazele de machiaj măresc considerabil rezistența machiajului. Există foarte multe tipuri de baze de machiaj disponibile pe piață, motiv pentru care poate dura ceva timp să-l găsești pe cel potrivit pentru tine. Cele mai multe vin într-o formă de gel, dar există și primer-e cu pulverizator. Există și baze de machiaj diferit pentru ochi, care au o formulă mai puțin concentrată pentru pielea mai sensibilă din jurul ochilor.

Se crede că baza de machiaj este necesară doar persoanelor cu tenul gras, ceea ce nu este adevărat. În timp ce bazele de machiaj sunt accesoriul perfect pentru persoanele cu tenul uleios, acestea sunt recomandate și persoanelor cu alte tipuri de ten. Dacă ai pielea uscată, îți vei da seama că machiajul nu aderă pe față. Baza de machiaj perfect va rezolva această problemă și va hidrata pielea în același timp. Dacă ai pielea roșie, o bază de machiaj verde va crea o bază neutră pe care să poți aplica machiajul.

Ce tip de bază de machiaj să alegi?

Există multe tipuri de baze de machiaj care conțin silicon, fiind unul dintre ingredientele care ajută la crearea unui finisaj perfect. Siliconul se lipește pe piele și ajută ca orice se aplică peste să reziste mai mult. De aceea bazele de machiaj pe bază de silicon sunt atât de eficiente. Cu toate acestea, siliconul poate avea efecte negative asupra pielii sensibile sau acneei. Vestea bună este că nu toate bazele de machiaj conțin silicon. Există multe care nu au acest ingredient în compoziție, așa că optați pentru ele dacă aveți probleme cu pielea. Bazele de machiaj bune pot fi destul de costisitoare, iar dacă nu vă deranjează să cheltuiți puțin mai mulți bani pe un machiaj rezistent, este un produs perfect.

Cum se aplică o bază de machiaj

Puteți încerca să aplicați baza de machiaj cu ajutorul periilor, bureților, însă cel mai bun rezultat îl veți obține atunci când o veți aplica cu ajutorul degetelor. Acest produs ar trebui să ajungă în orice colțișor al feței, așa că folosing vârful degetelor reprezintă cea mai bună metodă de a atinge acest finisaj perfect. La fel ca oricărui produs, va trebui să-i acorzi puțin timp pentru a se observa. Este recomandat să aștepți 5-10 minute după aplicarea primerului înainte de a trece la aplicarea produsului următor. Dacă nu lași baza de machiaj să se usuce, s-ar putea să se strângă în cute sau să nu reziste pe piele cât ar trebui.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa