Culorile de păr potrivite tenului măsliniu

Iulia Mirică

  Dacă ai tenul măsliniu, ai marele avantaj de a părea bronzată pe tot parcursul anului, așa că profită din plin de aspectul sănătos al tenului și pune-l în valoare cu ajutorul culorilor de păr potrivite!

  La fel ca toate celelalte tonuri ale pielii, tenul măsliniu se potrivește atât cu anumite culori reci, cât și cu nuanțe calde. În cazul în care tenul tău măsliniu are nuanțe de galben, atunci este într-o tonalitate caldă. Dacă tenul tău are nuanțe de albastru, atunci este într-o tonalitate rece.

  Ca și regulă generală, culorile de păr închise se potrivesc cu tenul măsliniu, indiferent dacă tenul tău este într-o tonalitate caldă sau rece, așa că ia în considerare culorile de păr negru, brunet închis, brunet, blond închis și roșcat închis ca alternative. Aplicarea unei culori două nuanțe mai deschise sau mai închise va da un look măgulitor. Vrei ca părul tău să facă pielea să arate natural? Uite cum te poți hotărî care este culoarea optimă tonului pielii tale!

  Culori calde de păr potrivite tenului măsliniu

  O nuanță caldă va scoate în evidență tonurile galbene și aurii ale tenului măsliniu. Atunci când alegi o culoare de păr, caută una dintre următoarele alternative:

  Blond: blond auriu

  Brunet: brunet auriu, brunet mocha și culori castanii și caramel

  Roșcat: blond roșcat, culori deschise de cupru

  Culori reci de păr potrivite tenului măsliniu

  Tenul măsliniu este într-o tonalitate rece de cele mai multe ori, așa că poți alege o culoare rece de păr pentru a scoate în evidență cele mai bune trăsături ale tenului. Următoarele nuanțe sunt perfecte pentru tonurile reci ale tenului măsliniu:

  Blond: blond miere, blond căpșune, blond platinat (Dacă vrei să încerci blondul platinat, alege-l doar dacă tenul tău se încadrează în cele măslinii deschise.)

  Brunet: negru cu tente albastre, brunet cu tente cenușii

  Roșcat: culori violet, burgundy, culori închise de cupru

  Culori neutre de păr potrivite tenului măsliniu

  Există anumite culori de păr neutre, ceea ce înseamnă că se potrivesc atât nuanțelor calde de ten, cât și celor reci. Dacă te vopsești acasă, verifică diagrama de pe ambalajul vopselei, pentru a afla dacă este caldă sau rece culoarea aleasă. Următoarele culori ar trebui luate în considerare pentru tenul măsliniu:

  Blond: blond închis, tonuri de blond bej

  Brunet: negru, toate nuanțele de șaten (șaten închis, șaten deschis, castaniu, etc.)

  Roșcat: roșcat închis

  După cum poți observa, există o mare diversitate atunci când vine vorba de alegerea culorii potrivite tenului măsliniu. Astfel spus, nu poți da greș în potrivirea culorii părului tenului, pentru a scoate în evidență cele mai frumoase trăsături.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa