Crema de zi versus crema de noapte

TOTUL DESPRE MAME

Folosești o singură cremă pentru ten cu care te dai la orice oră din zi sau din noapte, sau ai o cremă de zi și una de noapte pe care le alternezi și le aplici dimineața, respectiv seara? Care este, de fapt, varianta corectă? Iată ce spun specialiștii despre crema de zi versus crema de noapte.

 

Crema de zi și crema de noapte au proprietăți diferite

În primul rând, crema de zi și crema de noapte sunt produse diferite, concepute pentru nevoi diferite. Crema de față trebuie să te protejeze de radiații, poluare și de efectele produselor de machiaj. Crema de noapte, în schimb, are cu totul altă misiune: aceea de hidrata tenul și a ajuta la regenerarea celulelor de elastină și de colagen.

 

Ce se întâmplă dacă folosești o singură cremă atât ziua, cât și noaptea?

Dacă folosești o cremă de zi atât ziua, cât și noaptea, aceasta va furniza tenului tău un anumit grad de hidratare, dar nu va oferi pielii varietatea de agenți antiaging de care are nevoie. Dacă folosești o cremă de noapte și seara și dimineața vei avea pielea destul de grasă și nu vei fi protejată de efectul razelor ultraviolete. În concluzie, specialiștii ne sfătuiesc să alternăm cele două tipuri de cremă, pentru o îngrijire corectă a tenului. Dacă încă nu ești convinsă de acest lucru, iată câteva informații suplimentare despre cele două tipuri de creme:

 

Crema de zi 

1. Are rolul de a-ți proteja pielea, blocând radiațiile ultraviolete, dar și poluarea. De asemenea, unul dintre rolurile esențiale ale cremei este hidratarea. Alege întotdeauna o cremă de zi cu SPF!

2. Antioxidanții din cremele de zi, precum și ingredientele din cremele cu factor de protecție acționează ca o barieră împotriva deteriorării pielii în timpul zilei. Alege întotdeauna o cremă care conține vitaminele A, B, C, D, E și minerale cum ar fi cupru, fier, magneziu și zinc.

3. Cremele de zi ajută tenul să-și mențină vitalitatea și elasticitatea datorită ingredientelor care redau energia necesară pielii. Energia pielii este rapid pierdută din cauza factorilor de stres, iar rezultatul este un ten obosit. Atenție! Când alegi o cremă de față verifică dacă conține elastină și colagen.

4. Deși există și unele creme de zi care au în compoziție agenți antiîmbătrânire, cele mai multe sunt lipsite de astfel de agenți (de exemplu alfa-hidroxi acizi sau retinol), deoarece aceste substanțe tind să facă pielea mai sensibilă la acțiunea razelor solare. Așadar, sfatul specialiștilor este să alegi o cremă hidratantă pentru zi și o cremă cu agenți antiaging pentru noapte.

5. Cremele de zi sunt create pentru a fi „purtate” sub cosmetice. De aceea, au o formulă ușoară și nongrasă care se absoarbe repede în piele și lasă porii să respire.

 

Crema de noapte

1. Are rolul de a hidrata și a repara pielea. Cremele de noapte sunt din ce în ce mai performante și mai bogate în substanțe nutritive și antiaging (vitamina C, vitamina E, ceramide, retinol, acid hialuronic etc.). Dacă ai trecut de 40 de ani, o astfel de cremă trebuie să fie nelipsită din trusa ta de frumusețe.

2. Crema de noapte are rolul de a întări bariera protectoare a pielii, prin regenerarea celulelor și producerea de noi celule sănătoase. Aplică o astfel de cremă dacă îți dorești să ai tenul tânăr pentru cât mai mult timp.

3. În general, o cremă de noapte are o formulă mai grasă decât o cremă de zi. Din acest motiv, cremele de noapte furnizează o hidratare eficientă în timpul nopții. Folosește crema de noapte seara pentru ca pielea va absorbi mai repede nutrienții în timpul nopții decât în timpul zilei.

4. În timpul somnului, temperatura corpului crește, lucru care provoacă transpirația și uscarea pielii. Tocmai din acest motiv cremele de noapte conțin o mai mare cantitate de substanțe umectante. Cea mai bună substanță umectantă este glicerina, așa că verifică dacă există printre ingredientele cremei e noapte pe care o alegi.

5. Crema de noapte conține mai multe vitamine decât cea de zi, având un grad lent de absorbție. Nutrienții sunt creați în așa fel încât să penetreze epiderma pe parcursul nopții. Seara, când aplici crema de față, masează ușor pentru ca vitaminele să pătrundă profund în piele.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa