Cremă antirid bio făcut în casă

Iulia Mirică
crema-antirid-bio-totul-despre-mame

2 rețete de cremă antirid bio pe care le puteți încerca

Dacă veți merge la orice farmacie sau magazin de cosmetice veți observa cât de ușor este să cheltuiți o mică avere pe loțiuni și creme care au ca scop minimizarea ridurilor. Dar, înainte de a goli portofelul, aflați că puteți face o cremă antirid bio din multe din ingredientele pe care le aveți deja acasă. Puteți folosi ingrediente cum ar fi fructele, produsele lactate și nucile, care au un conținut bogat de antioxidanți, de acizi și de vitamine active necesare pielii. Țineți cont de faptul că aceste creme antirid trebuie depozitate și manipulate ca alimentele proaspete – ținute în frigider și folosite în maximum o săptămână.

V-am pregătit 2 rețete de cremă antirid bio care pot fi pregătită cu ușurință, la un cost scăzut, acasă.

Cremă antirid bio cu aloe și castravete

Pielea devine mai uscată odată cu vârsta, iar această cremă hidratantă o poate ajuta să fie radiantă datorită proprietăților de hidratare ale aloe vera, să strălucească datorită lămâii și să se exfolieze cu ajutorul acidului lactic din iaurt.

Ingrediente:

1/2 cană de iaurt grecesc organic
1/4 cană de castravete, tocat și fără semințe
1/4 cană de pulpă de aloe mărunțită
sucul de la 1/2 lămâie

Preparare:

Se pun câteva straturi de tifon deasupra unui castron. Ingredientele se pun într-un blender sau procesor de alimente și se pasează bine, până când obțineți o pastă omogenă. Se pun peste sita formată cu tifon, se acoperă vasul și se țin la frigider pentru cel puțin câteva ore sau chiar peste noapte. Se transferă amestecul într-un vas curat. Lichidul rămas poate fi aruncat sau amestecat cu făină de orez/făină de migdale pentru a crea un exfoliant facial rapid. Aplicați un strat gros de cremă pe față și se lasă să acționeze pentru jumătate de oră. Îndepărtați masca cu ajutorul unui prosop umezit și curățați cu un toner.

Cremă bio antirid cu mere și semințe de chia

Semințele de chia nu sunt doar o super mâncare, ci oferă și recompense uriașe atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Această mască utilizează semințele încărcate cu antioxidanți, care funcționează ca un exfoliant blând, împreună cu puterea de curățare a mierii. Merele verzi conțin o combinație impresionantă de polifenoli, flavanoide și hidroxi acizi alfa, care pot ajuta la luminarea, calmarea și înlăturarea ridurilor. Iată ce pași trebuie să urmați!

Ingrediente:

1/2 cană de măr verde crud tocat mărunt
2 linguri de semințe de chia
2 linguri de miere

Preparare:

Se amestecă mărul tocat mărunt împreună cu mierea și semințele de chia într-un blender sau procesor de alimente și se pasează până când obțineți un piure omogen, adăugând puțină apă dacă este nevoie. Se lasă amestecul să stea timp de 5 minute după amestecare. Se aplică acest amestec pe față din belșug. Se masează cu mișcări lente, circulare. Se clătește cu apă călduță și se folosește un toner după aceea.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa