Coafuri pentru botez 2019. Ce se poartă

Cristina Călin, redactor-șef
coafuri pentru botez

  Petrecerea ce precedă slujba de creștinare a bebelușului este pentru multe mame o ocazie de a trece pe la coafor fără să se simtă vinovate. De cele mai multe ori, s-a gândit la ce coafuri pentru botez i se potrivesc și a ajuns pe scaunul specialistului cu o idee exactă despre ceea ce dorește. 

  Narcisa Trifon, hair-stylist la GETT’S Color Bar Cluj Napoca, ne-a povestit despre ce se poartă în 2019 în materie de coafuri pentru botez și ne-a oferit pozele de mai jos pentru a vă inspira.

  Totul despre mame: Există un trend în ceea ce privește modul în care o mamă se coafează la botezul copilului?

  coafuri pentru botez

  Narcisa Trifon, hair-stylist: Da, există, iar acum în trend sunt împletiturile. În general, mămicile optează pentru un stil casual hairstyles, care nu presupune prea mult efort, iar rezultatul este o imagine de chic moms. Acestea sunt coafuri lejere, obținute prin diferite tehnici de bucle (valuri, bucle din perie, bucle din plac). O parte a părului poate fi prins sau împletită sau chiar tot părul strâns la spate cu o panglică, iar dacă ne permite lungimea, putem opta și pentru un coc lejer, care niciodată nu va ieși din trend.

  Totul despre mame: Ce se poartă în 2019 în materie de coafuri pentru botez?

  Narcisa Trifon, hair-stylist: În funcție de forma feței și de hairstyle-ul pe care îl alegem trebuie să alegem o tunsoare care să avantajeze acel look.

  coafuri pentru botez

  Totul despre mame: Ce accesorii de păr sunt în trend în 2019?

  Narcisa Trifon, hair-stylist: Accesoriile de par pot fi împletiturile, iar pe un păr cu șuvițe, acestea ies mult mai tare în evidență decât pe un păr blond, iar dacă avem un păr închis la culoare, îl putem pregăti înainte cu nite șuvițe cu două tonuri mai deschise pentru a evidenția împletiturile. De asemenea, puteți opta pentru accesorii: o panglică (nude), niște floricele naturale sau o diademă stralicitoare in functie de stilul ales.

  coafuri pentru botez

  Totul despre mame: Care este cea mai scurtă rutină de îngrijire a părului, potrivită pentru mame cu copii mici?

  Narcisa Trifon, hair-stylist: În funcție de cum vă purtați părul zilnic, trebuie aleasă o formă și o tunsoare practică din care să puteți realiza singure acasă 3 coafuri care să vi se potrivească, fără prea mult efort și evitând placa și ondulatorul. Câteva idei care nu necesită mai mult de 5 minute pentru a le realiza: breton anii 70 pe care îl poți muta în stânga sau dreapta sau pe mijloc, două șuvițe până la bărbie și restul părului strâns în coadă cu cărare pe mijloc sau conci.

  coafuri pentru botez

  Să nu uităm că după ce avem o tunsoare și un aspect sănătos este foarte importantă rutina de îngrijire a părului de acasă. Masca de păr și uleiul pentru vârfuri nu trebuie să lipsească (de exemplu, cum pielea deshidratată are nevoie de cremă, tot așa și părul deshidratat are nevoie de masca). Uleiul îl putem folosi pe părul umed, live in, pentru o protecție termică și de câte ori îl simțim uscat, pentru a-l hidrata.

  coafuri pentru botez

  Produsele trebuie achiziționate în funcție de recomandarea hairstylist-ului care v-a făcut un diagnostic, iar dacă după folosirea acestora părul se va schimba, vom înlocui și produsele, în funcție de noul diagnostic.

  coafuri pentru botez

  coafuri pentru botez

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa