Coafuri pas cu pas în doar cinci minute. Fii o mămică deosebită în noaptea de Anul Nou

TOTUL DESPRE MAME
coafuri

Coco Chanel spunea că atunci când o femeie îşi schimbă părul( referindu-se prin aceasta la o schimbare radicală de look), este pe cale să îşi schimbe întreaga viaţă: fie că este vorba de un nou loc de muncă, o nouă casă, căsătorie, sau despărţirea de partenerul de viaţă. Un alt motiv, forţat deseori de împrejurări…este perioada post-natală, momentul în care întregul corp al unei femei suferă transformări. Femeile nu se pot bucura foarte mult timp de părul bogat pe care le-a oferit sarcina, deoarece, la scurt timp după naştere, acesta începe să…cadă. Primul impuls, pe lângă plâns, este de a-l tunde scurt! Este foarte important să nu se apeleze la astfel de măsuri drastice,ci conştientizat faptul că este vorba doar de o perioadă de timp. Ce se poate face însă este că mămicile să acorde o mai multe atenţie părului, să- l ajute cu şamponul, balsamul, masca şi serul de păr potrivit nevoilor sale(şi,de ce nu, poate folosi o mască preparată rapid în casa din produse naturale).

Alimentaţia post-natală este, de asemenea, foarte importantă. Mămicile trebuie să fie pregătite să apeleze la mici trucuri atunci când bebeluşul îşi dezvoltă o pasiune din a se agăţa de părul lor (împletituri, cocuri, bentiţe, turban,etc). Dacă, totuşi, decizia finală este tunsul, pentru sfârşitul acestui an tunsoarea pixie şi bob ar fi cele mai indicate.alina

Să aduci pe lume un copil este cel mai frumos lucru din lume: toţi am auzit asta,fiecare viitoare mămica s-a pregătit ,pe lângă excesul de drăgălăşenie,pentru nopţile nedormite,pentru scutece şi biberoane,etc.În teorie niciodată nu sună prea complicat,dar schimbarea este majoră pentru simplu fapt că nu mai ai control asupra timpului tău.Pentru că a face duş mai mult de 5 minute câteodată devine un lux pentru o mămică,mersul la salon pentru aranjarea părului pentru diferite ocazii(în acest caz :revelionul) devine ceva din domeniul science-fiction. De aceea, Alina Ilie, stilist GETT’S Salons, îți vine în ajutor cu aceste idei practice pentru seara de Revelion – indiferent dacă petrecerea are loc acasă sau într-o locaţie mai pretenţioasă.

1.Pony-tail

Coada de cal este cunoscută de toate femeile,şi este foarte uşor de transformat o coadă obişnuită într-un look de seară. O pudră pentru volum şi puţin tapat vor face diferenţa.Foarte important este că elasticul de  părul să fie ascuns cu o şuviţă de păr(poate fi o şuviţă împletită),care va fi prinsă cu câteva agrafe.

1 3 4

2.Împletiturile

Au fost la modă acest an,vor fi în trend şi anul viitor.Nu sunt greu de realizat,cu puţină imaginaţie şi de ce nu ,nişte tutoriale online,orice femeie poate crea o împletitură:fie că este vorba de un spic,o coadă de cal prinsă şi apoi împletită,sau  împletitura într-o parte,etc.Produsele necesare:puţin ulei pentru netezirea vârfurilor şi strălucire, şi fixativ.

8 6 5 7

3.Coc

Deşi sună mai complicat nu este deloc aşa.Începând cu o coadă de cal sau o coadă împletită,părul se poate prinde apoi foarte uşor cu agrafe(tapatul părului este opţional -in fuctie de preferinţe şi dexteritate),creând un look elegant.

Cocul nu trebuie să fie perfect finisat,cele dezordonate oferă un look relaxat.

Un burete de păr mediu ajuta la realizarea unor coafuri simple,dar de efect în doar 5 minute:

 

9 10 11

4.Pentru noaptea de revelion,mămicile mai excentrice pot opta pentru un turban. Dacă nu au posibilitatea să cumpere unul pe ultima sută de metri, se poate folosi şi o eşarfă.

turban turban2

  1. Bucle şi valuri

Pentru norocoasele mămici care au părul creţ natural, acest look va fi foarte uşor de făcut cu ajutorul unei creme pentru definirea buclelor sau spumă, şi un difuzor. Pentru mămicile cu păr drept care îşi doresc bucle în noapte de revelion,avem mai multe variante rapide pentru rezultate wow. O variantă ar fi buclele din placă sau un ondulator cu diametru mare:părul se spală,se usucă 100%,şi apoi se aleg bucăţi mari de păr şi se ondulează.Buclele se desfac la sfârşit şi se fixează cu puţin fixativ. Pentru un par mai creţ în doar 5 minute, se pot folosi bigudiurile electrice -dupa ce s au încălzit se aleg secţiuni mici de păr(proaspar spălat şi uscat complet),se pun în păr şi se dau jos în momentul în care s-au răcit.

O variantă şi mai rapidă este :părul se spala seară înainte de culcare,se usucă în proporţie de 50 % se aplică puţină spumă de păr,şi împarte părul în 4 secţiuni,se răsucesc,se prind şi se desfac a doua zi înainte de petrecere.Se netezeşte părul cu un ulei pentru vârfuri şi se poate finisa cu un spray pentru strălucire.

 

13 12

  1. Jumătate de păr prins

Un look folosit de vedete atât la cumpărături,cât şi pe covorul roşu.Uşor de realizat ,dar feminin şi jucăuş.

Părul desfăcut poate fi lăsat drept sau ondulat.

14 15

! Nu uitaţi de accesorii! O bentiţă,o agrafă sau o floare în păr trasforma în ceva wow chiar şi cea mai banală coafură.

17 18

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa