Cele mai eficiente 4 metode de epilare pentru vacanţă

Raluca Dumitrică
epilare-eficienta-totul-despre-mame

Pregătirile pentru plajă includ obligatoriu un epilat cu efect îndelungat! Iată 4 metode de epilare eficiente!

Ce mamă aflată mereu în contratimp n-a testat poate mult prea des eliminarea părului nedorit de pe corp cu ajutorul lamei de ras? E drept, e o metodă rapidă şi mobilă, care îndepărtează cât ai zice peşte orice fir de păr şi care se poate face cu costuri minime. Dezavantajul său major este dat de faptul că părul creşte repede la loc, iar firul este mai puternic. Pentru că vara, însă, ne dorim să avem pentru o perioadă mai îndelungată de timp pielea fină, să ne întoarcem mai mult atenţia către alte metode de epilare de durată, care să ne permită să punem lama de ras în cui.

Iată cele mai eficiente 4 metode de epilare pentru vacanţă, cu efect pe termen lung:

1. Epilarea cu ceară caldă

Poate cea mai populară şi de încredere metodă de îndepărtare a părului neodrit de pe corp este cea cu ceară caldă. Această metodă tradiţională se foloseşte de sute de ani şi nu pare să iasă prea curând din modă. Este extrem de apreciată pentru că în urma epilării pielea rămâne fină la atingere, părul este îndepărtat cu tot cu rădăcină, ceea ce duce la o creştere mult mai lentă a sa, iar faptul că zona este încălzită înainte de a smulge firele înlesnește această procedură

După această operaţiune, în mod normal timp de două săptămâni nu veţi mai avea nicio grijă în privinţa epilatului, aşa că puteţi să purtaţi fără probleme articole vestimentare cu vedere la picioare. Dacă sunteţi norocoase şi faceţi parte din categoria celor pe care le-a ocolit natura la capitolul pilozitate, vă veţi putea bucura de piele fină şi fără păr chiar şi trei sau patru săptămâni.

Epilatul cu ceară caldă se face cel mai rapid la salon, dar cu puţină îndemânare se poate efectua şi acasă, cu ceară solidă cumpărată de la magazin şi pe care va trebui să o încălziți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. Ceară de unică folosinţă

O metodă care a prins mult teren char în saloanele de cosmetică este metoda rapidă de epilare cu ceară de unică folosinţă. Folosită pentru că este comodă şi nu necesită un timp de aşteptare pentru încălzire crescut, ca la cea clasică, ceara de unică folosinţă se pune pe corp cu ajutorul unui aplicator cu cap mobil, după care se îndepărtează cu benzi de hârtie.

Deşi există posibilitatea că părul să se mai rupă în timpul epilării, în loc să fie smuls cu tot cu rădăcină, este o variantă bună de îndepărtare a părului de pe corp, cu rezultate de durată, care se poate face la salon, dar şi acasă. Necesarul pentru această procedură este disponibil în aproape orice magazin cu produse cosmetice, iar preţul său este unul modic.

3. Epilarea cu aparatul

Considerată o metodă foarte comodă şi de durată pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp, epilarea cu aparatul electric dotat cu discuri rotative care acţionează ca nişte pensete este foarte populară de ani buni. Părul este smuls în majoritate cu tot cu rădăcină, iar pielea rămâne fină pentru o perioadă destul de lungă, comparativă cu cea obţinută în urma epilării cu ceară. Preţurile aparatelor de epilat sunt atât de variate, încât se pliază pe orice buget, diferenţele de cost fiind date de accesoriile cu care vin acestea şi numărul de facilităţi incluse.

4. Epilarea cu zahăr

Nu mai este de multă vreme o metodă specifică Orientului, unde este folosită de sute de ani, pentru că a fost adoptată cu succes de femei din întreaga lume, încântate de eficienţa acestei variante de epilat. Aşa cum îi spune şi numele, se efectuează cu ajutorul unui amestec făcut din două căni de zahăr, o jumătate de cană cu apă şi zeamă de la o jumătate de lămâie. Se aşteaptă până se topeşte zahărul, după care se pune compoziţia pe foc, unde se lasă până când se transformă într-o pastă de culoare gălbui închis. După ce se răceşte, pasta începe să se solidifice treptat, astfel încât se poate modela manual, şi se aplică pe piele, în sensul invers al creşterii firului de păr, după care se smulge în direcţia inversă. Acest tip de epilare este eficient, uşor de folosit acasă, deşi mai nou disponibil şi la salon, iar efectele sunt de durată.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa