Deşi ai încercat numeroase produse nu reuşeşti să scapi de petele de pe ten cu care ai rămas după naştere? Vestea bună este că există mai multe lucruri pe care le poţi schimba în modul de viaţă şi care să aibă efect nu doar asupra stării de sănătate, ci şi a frumuseţii pielii.
Urmează regula 80:20
Se ştie că alimentele pe care obişnuim să le consumăm pot avea impact nu doar asupra sănătăţii, ci şi a felului în care arată pielea noastră. Un sfat pe care specialiştii în domeniu îl recomandă este să aplicăm regula 80:20. Mai exact, aproximativ 80% din ceea ce punem în farfurie trebuie să includă fructe, legume şi cereale integrale (în aceeaşi categorie intră şi pâinea neagră şi orezul brun), iar în restul de 20% din timp să ne răsfăţăm cu alimente care nu sunt recomandate să fie consumate des, cum este ciocolata sau o felie de tort. Bine de ştiut este că dacă urmezi această regulă şi şansele de a avea probleme cu sebumul (substanţa care dă tenului aspectul lucios) sunt mult mai mici, fapt ce poate favoriza apariţia problemelor la nivelul tenului, arată www.netmums.com.
Nu uita de demachiere
Una dintre principalele reguli când vine vorba de îngrijirea pielii este demachierea, ritual de care nu trebuie să uiţi seara, înainte de a merge la culcare. Nu numai că prin demachiere cureţi bine pielea, ci o ajuţi să să se revigoreze. Folosirea frecventă a produselor care curăţă şi tonifiază pielea ajută la curăţarea porilor, iar acest lucru reduce şi riscul de apariţie a punctelor negre sau a altor probleme care pot apărea la nivelul feţei (cum sunt coşurile). De ajutor în astfel de cazuri sunt şi produsele de tipul 2 în 1 sau 3 în 1, anume cele care nu numai că pot curăţa pielea, ci şi care o hidratează şi care o lasă catifelată. Printre ingredientele pe care trebuie să le conţină produsele de îngrijire şi care aduc beneficii sănătăţii tenului se numără şi cele cu aloe vera sau cu vitamina E.
Şi anumite suplimente sunt de ajutor
Petele de la nivelul tenului, dar şi alte neplăceri de acest fel se pot ameliora treptat dacă apelezi la diferite suplimente de vitamine şi minerale care aduc beneficii sănătăţii pielii şi nu numai. Printre acestea se numără şi cele care au un conţinut mai ridicat de zinc, dar şi cele destinate pentru îngrijirea pielii, a unghiilor şi a părului. În urma unui consult dermatologic, medicul îţi poate indica astfel de suplimente, dar şi cum şi cât trebuie administrate.
Petele şi coşurile, probleme întâlnite nu doar la adolescenţi
Pe măsură ce înaintăm în vârstă nu numai că aveam de-a face cu mici neplăceri cum sunt ridurile sau firele albe de păr, ci şi cu cearcănele sau cu petele şi coşurile care apar la nivelul tenului. Acestea din urmă se pot ameliora şi chiar dispărea dacă aplici anumite remedii pe care le ai la îndemână şi care şi-au dovedit beneficiile încă din cele mai vechi timpuri. Printre acestea se numără uleiul de arbore de ceai pe care îl poţi aplica seara la nivelul tenului (mai exact în zonele unde sunt pete şi coşuri), dar şi amestecul de bicarbonat de sodiu cu apă sau mierea de albine.
Include în dietă alimente bogate în zinc
Pe lângă schimbările hormonale (de exemplu cele care apar în timpul sarcinii sau în perioada menstruală), una dintre cauzele care pot duce la apariţia problemelor la nivelul tenului este şi deficienţa de zinc din organism. Explicaţia este una simplă: atunci când apar dezechilibrele hormonale, nivelul de zinc din organism tinde să scadă, de aceea este indicat să consumăm alimente care sunt bogate în acest mineral, anume ciocolată neagră, fasole, carne de pui, dar şi iaurt.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.