Cele mai bune produse pentru hidratarea pielii

Iulia Mirică

Produsele perfecte pentru hidratarea pielii

În funcție de tipul de piele pe care îl aveți, cele mai bune produse pentru hidratarea pielii variază de la persoană la persoană şi aproape toate tipurile de piele pot beneficia de avantajele pe care le oferă cremele hidratante. Persoanele cu piele uscată pot simţi cu siguranță acest lucru. Fără doza zilnică de hidratare a pielii, aceasta ar fi uscată, crăpată, iar mâncărimile ar fi insuportabile. Din fericire, există creme hidratante excelente, care oferă o hidratare durabilă, chiar pe întreaga perioadă a zilei, fără a provoca o stare de gresaj.

Hidratarea pielii grase

Persoanele cu un tip de piele grasă ar putea folosi cremele hidratante mai rar, însă au nevoie de aceste produse la fel de mult. Deoarece persoanele cu tenul gras sau acnee au tendința de a folosi produse care usucă aceste impurități ale tenului, pielea poate începe să producă mai mult sebum, pentru a echilibra organismul. Dacă folosiți o cremă hidratantă cu o textură lejeră (chiar și cu proprietăți de echilibrare a sebumului), veți reuși să mențineți pielea catifelată și elastică. Produsele pentru hidratarea pielii de tip gras nu ar trebui să ofere un plus de strălucire sau să provoace erupții, ci doar să ofere hidratare.

Hidratarea pielii sensibile

Iar în cazul în care aveți pielea sensibilă, există creme hidratante care pot calma roșeața sau problemele de piele, cum ar fi eczemele. Pielea mai sensibilă se împacă cel mai bine cu o cremă hidratantă de bază, fără substanțe chimice sau conservanți adăugați.
Produsele pentru hidratarea pielii trebuie alternate atunci când se schimbă anotimpurile. Pielea voastră are nevoie de mai multă umiditate în timpul iernii decât în timpul verii. În momentul când scoateți puloverele groase din dulap, țineți minte că e timpul să cumpărați o cremă hidratantă mai intensă. Când schimbați puloverele cu rochii și tricouri, puteți apela la produse pentru hidratarea pielii cu formule mai ușoare.

O modalitate naturală de a exfolia pielea și de a o face să se simtă mătăsoasă este aplicarea unui scrub pe bază de cafea măcinată. Deși se și pot cumpăra, este recomandat să faceți acasă astfel de exfolianți pentru piele, deoarece puteți măcina boabele de cafea astfel încât să fie perfect. În unele produse cumpărate, se regăsesc adesea și boabe de cafea care nu au fost măcinate perfect. Pentru a încerca această rețetă de exfoliant pe bază de cafea aveți nevoie de 1 cană de zaț de cafea, 1/2 cană de sare de mare și două lingurițe de ulei de măsline. Se amestecă toate ingredientele și se aplică pe piele. Se lasă pentru aproximativ două minute și se freacă puțin pielea înainte de a vă spăla.

Sfaturi pentru hidratarea pielii:

Evitați consumul de alcool, cafea și țigări. Acestea duc la deshidratarea pielii și predispun apariția ridurilor.

Evitați expunerea îndelungată la soare, frig și vând. De asemenea, dușurile fierbinți și băile îndelungate pot duce la deshidratarea pielii.

Dușurile prea dese pot contribui de asemenea la deshidratarea pielii. Modalitățile de curățare agresive și produsele cu ingrediente active puternice pot agrava afecțiunile pielii. Deci, în cazul unor persoane, exfolierea de două ori pe săptămână poate dăuna.

Citeşte şi:
Tratamente naturiste pentru buze hidratate
Cremă antirid bio făcut în casă
Alimentaţia femeii de peste 30 ani
Uleiuri calde pentru cuticule

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa