Vrei să fii o mămică aranjată? Iată care sunt produsele necesare pentru machiajul de zi!

Iulia Mirică
machiaj de zi

Machiajul de zi ar trebui să acopere petele, să definească structura osoasă, să evidențieze ochii, dar să nu fie exagerat, ci să dea un aspect natural.

Înainte să începi să aplici diferite cosmetice, trebuie să-ți cureți fața în fiecare dimineață. Folosește un demachiant sau spală-te cu apă călduță pe față, pentru a îndepărta toate reziduurile de pe piele, după care tamponează cu un prosop moale. Este recomandat să eviți spălarea feței cu apă foarte caldă, deoarece fața se va usca și va fi predispusă la iritații.

Fond de ten pentru machiajul de zi

Aspectul perfect obținut cu ajutorul machiajului are de obicei la bază un fond de ten sau o cremă cu pigment de colorare, dar asta nu înseamnă că ești obligată să folosești și tu. Nuanțele semi-lucioase acoperă la fix imperfecțiunile și lasă pielea strălucind. Alege un produs care te protejează și împotriva razelor solare. Opțional, poți folosi și o pudră translucidă, dacă ai probleme cu tenul strălucitor.

Anticearcăn pentru machiajul de zi

Dacă nu folosești un anticearcăn gen stick, atunci ar trebui să începi. Nici un alt tip de produs cosmetic nu acoperă mai bine cearcănele de sub ochi și petele decât acesta, fie că alegi să-l întinzi cu ajutorul degetelor sau cu o perie plată și îngustă.

Fard de obraz pentru machiajul de zi

Cui nu îi place un fard de obraz luminos? Optează pentru o nuanță neutră, care nu va intra în contrast cu rujul sau chiar cu ținuta ta. Nu numai că o nuanță roz nud va modela structura ta osoasă, dar va da și o strălucire instantanee. Poți substitui acest produs cosmetic și cu un autobronzant, atâta timp cât este mat.

Evidențiator pentru machiajul de zi

Nu sări peste acest truc de machiaj, doar pentru că rezultatele sunt subtile. Aplicarea corectă a acestui produs poate face diferența între mediu și uimitor. Se aplică evidențiatorul peste vârful pomeților, în colțurile ochilor, în mijlocul porțiunii de deasupra buzei superioare și în pliurile din jurul nasului și gurii. Optează pentru un evidențiator cu un luciu subtil.

Rimel pentru machiajul de zi

Cu siguranță nu trebuie să-ți spunem ce diferență pot face câteva aplicări de mascara. Pentru a profita la maximum de acest lucru, alege un rimel a cărui periuță are peri multitask – curbează, oferă volum, definește.

Ruj pentru machiajul de zi

Există o diferență subtilă între buzele pe care nu ai aplicat vreun produs și buzele pe care ai aplicat un ruj discret. Este recomandat să aplici o culoare neutră sau roz sub forma unui ruj sau a unui gloss. Poți folosi chiar și un balsam de buze, pentru a proteja buzele de soare și de vânt. În cazul în care vrei să aplici o culoare intensă, o poți aplica doar pe buza de jos, după care să freci buzele între ele și să aplici un gloss fără culoare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa