Ce culori de ruj alegi dacă ai buzele subțiri?

Iulia Mirică
buzele-subtiri-totul-despre-mame

Tehnici de machiaj pentru buzele subțiri

Chiar dacă nu toate dintre noi s-au născut cu buzele Angelinei Jolie, există numeroase trucuri de machiaj pentru buzele subțiri care să te ajute. Ți-am pregătit, așadar, o listă cu câteva tehnici de machiaj, care nu implică o vizită la cosmetician, ace sau alte tratamente dureroase, și care te vor ajuta să obții un aspect plin al buzelor.

Exfoliază buzele

Machiajul perfect începe cu o piele fără cusur, așa că va trebui să îți exfoliezi buzele. Asigură-te că folosești un exfoliant de buze delicat, nimic prea dur, pentru a nu avea alte probleme ulterior. Poți găsi cu siguranță exfoliant la magazinele de cosmetice, însă poți exfolia buzele acasă și cu ajutorul zahărului brun și uleiului de cocos la fel de eficient. Procesul acesta de exfoliere va stimula și circulația în zona buzelor, creând astfel puțin volum și dând o culoare naturală buzelor.

Aplică un primer pentru buze

După ce ai exfoliat buzele, este timpul să folosești un primer pentru buze. Pentru a ajuta rujul să reziste pe tot parcursul zilei, este recomandat să iei această măsură suplimentară.

Folosește un creion de buze

Începe prin alegerea unei nuanțe care este ori nude, roz nude sau o nuanță neutră deschisă. Folosirea unei culori închise poate crea iluzia buzelor mai mici sau mai subțiri. Când aplici creionul de buze, ai grijă să dai un aspect natural, care nu pare desenat prea insistent. În acest fel, vei reuși să deschizi spațiul vizual, permițând aplicarea culorii pentru a scoate buzele în evidență, în unele cazuri chiar și peste linia naturală a buzelor pentru un aspect mai plin.

Folosește un evidențiator

Folosire unui evidențiator (fond de ten, pudră) poate da pielii finisajul acela conturat, însă știai că poate fi o scurtătură și pentru obținerea buzelor cu volum? Este același principiu utilizat și pentru a evidenția și contura fața. Nuanțele mai închise ascund unele zone, iar nuanțele mai deschise le scot în evidență. Curăță exteriorul zonei în care ai aplicat rujul cu un anticearcăn deschis la culoare. În acest fel, buzele se vor integra mai bine în conturul feței, atrăgând atenția per total.

Evită culorile închise de ruj

Știu că există o paletă aproape nelimitată de culori de ruj disponibilă pe piață, dar dacă ai buzele subțiri, este recomandat să nu încerci culorile foarte închise. De fapt, dacă ai putea să luminezi și să oferi căldură, vei reuși să faci ca buzele tale să pară mai voluminoase și mai mari. Evită folosirea culorilor închise și experimentează doar cu cele mai deschise când vine vorba de machiajul buzelor subțiri!

Aplică luciu de buze după ruj

Pentru a da volum buzelor subțiri, specialiștii recomandă folosirea unui luciu de buze, astfel reușind să stimuleze aspectul unor buze pline. După aplicarea culorii de bază, tamponează puțin luciu de buze în centrul buzei inferioare. Acest truc va rotunji vizual buzele și va crea un aspect mai plin.

Citește și:
6 sfaturi să-ți reziste rujul mai mult
Rujul roșu: cum alegi nuanța potrivită
Tratamente naturale pentru cearcăne şi pungi

Te-ar mai putea interesa