Câte o mască cu avocado pentru fiecare tip de păr

Raluca Dumitrică
Fructul de avocado, o masca excelenta pentru par
O masca pentru par se poate face dintr-un avocado copt
2 masti de par cu avocado Totul despre mame
O masca pentru par se poate face dintr-un avocado copt

Avocado, un fruct plin de beneficii pentru păr

Untos, exotic şi plin de calităţi, fructul de avocado nu ne îmbogăţeşte numai preparatele culinare, ci contribuie şi la sănătatea părului. Singur sau în combinaţie cu alte ingrediente, fructul de avocado se transformă într-o mască minunată pentru păr.

Datorită uleiurilor din compoziţia sa, avocado este din ce în ce mai folosit în prepararea unei game variate de produse cosmetice, printre care se numără creme, uleiuri pentru masaj, lapte de corp şi balsamuri pentru păr.

Numărul crescut de nutrienţi esenţiali pe care îi conţine, precum proteine, antioxidanţi, carotenoizi, vitamina C, vitamina E, vitamina D, acizi graşi Omega 3, seleniu, zinc sau acid oleic, sunt de mare ajutor pentru hidratarea şi calmarea pielii şi a părului.

Avocado, un fruct bun la toate

O adevărată surpriză a naturii, fructul de avocado reuşeşte să cureţe pielea îndepărtând celulele moarte, dar poate şi să hidrateze epiderma şi să pătrundă până în straturile profunde ale pielii. Totodată, el ajută la estomparea ridurilor prin conţinutul sau de antioxidanţi şi tratează acneea.

Nu numai pielea este favorizată de calităţile deţinute de avocado, ci şi părul, care este hidratat şi hrănit din plin de acest fruct. Prin acizii graşi şi mixul de vitamine, părul uscat este în mod special avantajat de compoziţia fructului de avocado, iar perioada extrem de caldă a verii sau cea friguroasă a iernii, când termometrul nu e deloc prietenos cu noi, nu vor lasa urme prea aspre pe părul nostru dacă folosim o mască cu avocado.

Firul de păr e protejat datorită vitaminelor A, D şi E conţinute de avocado, iar acestea îi conferă podoabei capilare şi un plus de strălucire şi de forţă. Uleiul de avocado, la rândul său, este un remediu excelent împotriva mătreţii şi a căderii părului.

Cu atâtea atuuri, fructul de avocado rămâne unul dintre campionii naturii, iar includerea sa în obiceiurile zilnice de beauty şi ca ingredient principal pentru o mască de păr vă vor încânta cu siguranţă. La fel cum o vor face şi cele două măşti de par pentru păr uscat sau pentru păr strălucitor pe care vi le prezentăm mai jos.

1. Masca cu avocado pentru păr uscat

Ca să obţii o mască pentru păr uscat, trebuie să îndepărtezi miezul unui avocado copt în prealabil curăţat, şi să pasezi jumătate din el (sau chiar tot, în funcţie de lungimea părului). Adaugă apoi o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline şi un sfert de ceaşcă de ulei de migdale (sau cantităţi duble în cazul fructului întreg) şi vei obţine un amestec untos. Aplică masca astfel obţinută pe păr de la vârfuri până la rădăcina. După 20 de minute clăteşte şi spală părul cu şampon, iar rezultatul va fi vizibil imediat. Masca se poate aplica de fiecare dată când simţi că părul este uscat sau e agresat de vremea de afară.

2. Masca cu avocado pentru a obţine un păr strălucitor

Tot un avocado copt este necesar pentru pregătirea acestei măşti, căreia îi mai adăugăm o jumătate de ceaşcă de lapte de cocos şi trei linguriţe de ulei de măsline. Amestecul obţinut se aplică pe toată lungimea părului, masând uşor scalpul. După cel puţin jumătate de oră părul se spală cu şampon şi se poate aplica la final şi un balsam. Masca aceasta hrănitoare poate fi folosită o dată la două săptămâni pentru ca părul tău să arate mult mai bine.

Aici găsiți o listă de remedii pentru părul uscat şi vopsit.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa