Cât de des trebuie să te speli pe păr?

Iulia Mirică
speli-pe-par-totul-despre-mame

Cum trebuie să te speli pe păr în funcție de tipul de păr?

Când întrebi cât de des trebuie să te speli pe păr, nu găsești întotdeauna același răspuns peste tot. În timp ce unele persoane aleg să se spele pe păr în fiecare zi, de multe ori, spălatul prea des poate face mai mult rău decât bine, lăsând firele de păr fără uleiurile sale esențiale. Precum bluza preferată de mătase, părul tinde să-și piardă strălucirea și volumul atunci când a trecut prin ciclul de spălare de prea multe ori.

Cât de des să te speli pe păr, dacă ai firul de păr subțire?

Din cauza faptului că firele de păr subțiri nu au la fel de mult volum, acest tip de păr are tendința să se îngrașe mai repede decât omologii săi. Totuși, spălarea zilnică poate avea efecte negative asupra părului tău. Dacă este spălat prea des sau prea rar, părul subțire își poate pierde forma. Este recomandat să vă spălați de trei ori pe săptămână, dacă aveți acest tip de păr. Căutați un balsam mai ușor, deoarece orice greutate adăugate poate face părul să devină lipsit de viață. Puteți folosi un șampon pentru volum, iar balsamul să-l aplicați doar în anumite zone, prevenind vârfurile să se încarce cu balsam.

Cât de des să te speli pe păr, dacă ai firul de păr gros?

Cu toate că firele de păr groase vă pot da bătăi de cap la secțiunea de aranjare, există și o parte pozitivă. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă spălați pe cap în fiecare zi. Dacă aveți acest tip de păr, puteți aștepta câteva zile între spălări. Pentru a face vârfurile puțin mai ușor de manevrat, este recomandat să căutați un șampon cu calități de netezire sau unul infuzat cu keratină sau ulei de argan. Podoaba capilară cu firul de păr gros beneficiază de un plus de strălucire în acest fel.

Cât de des să te speli pe păr, dacă ai părul creț?

Datorită buclelor, uleiul produs de scalp nu se va deplasa atât de repede pe părul creț, precum o face pe părul drept, așa că cele care au părul creț pot aștepta câteva zile între spălări. Se recomandă spălarea de două ori pe săptămână, cu un șampon cu proprietăți mari de hidratare. Sau puteți opta și pentru un balsam de curățare, care va îndepărta orice murdărie și uleiurile inutile, fără a deposeda părul de hidratare. Prioritatea pentru persoanele cu părul creț este protejarea integrității buclelor prin evitarea șampoanelor cu lauril sulfat de sofiu, un ingredient regăsit adesea în șampoanele obișnuite. Acest ingredient poate coroda foliculul pilos și cauza căderea firelor de păr.

Cât de des să te speli pe păr, dacă acesta este vopsit?

Când vă spălați pe părul vopsit, aveți grijă să nu îndepărtați altceva în afară de mizerie și excesul de produse. Din cauza faptului că vopseaua de păr compromite sănătatea firelor de păr și le face mai poroase, spălatul excesiv pe cap poate cauza strecurarea moleculelor de culoare afară din foliculii de păr. Se recomandă spălarea de două ori pe săptămână, cu un șampon cu o formulă de conservare a culorii.

Citeşte şi:
De ce să nu porţi elasticul de păr la mână
Cum să ai un păr strălucitor dacă îl vopsești des
Ulei de ricin pentru creşterea părului

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa