Cât de des trebuie să ne tundem?

TOTUL DESPRE MAME

Unele dintre noi ne tundem doar atunci când vrem să ne schimbăm lookul. Specialiștii ne avertizează, însă, că este o strategie greșită. Părul trebuie scurtat constant, indiferent de lungimea lui. În ceea ce privește legătura dintre viteza de creștere a podoabei noastre capilare și frecvența tunsului, părerile sunt împărțite. Unii susțin că părul tuns des crește mai repede, alții spun că nu există nicio legătură între aceste două lucruri. Asupra unui singur aspect este toată lumea de acord: există o relație strânsă între frecveța tunsului și sănătatea părului.

De regulă, părul crește între un centimetru și un centimetru și jumătate pe lună. Iată și cât de frecvent trebuie să te tunzi, în funcție de lungimea părului tău:

1. Părul lung

Este important să îl tunzi constant pentru a-i menține un aspect sănătos. Părul lung este un păr cu o vârstă considerabilă, care a crescut timp de câțiva ani ca să ajungă la această lungime. Este de cele mai multe ori fragil, subțiat, predispus la rupere și la apariția vârfurilor despicate. Specialiștii spun că, dacă ai părul lung, ar trebui să tunzi din el un centimetru cam o dată la două luni.

2. Părul mediu

Și la părul mediu se aplică aceeași regulă ca la părul lung, în consecință trebuie tuns cam o dată la două luni. Dar, dacă vrei să-ți păstrezi coafura intactă, te poți tunde chiar și o dată pe lună. Dacă ai părul filat, trebuie să fii atentă la vârfuri, deoarece se deteriorează mai repede decât atunci când este tăiat drept.

3. Părul scurt

Ca să arate îngrijit și să ai o coafură impecabilă, trebuie să te tunzi o dată pe lună. Dacă lași să treacă prea mult timp și nu îți reîmprospătezi tunsoarea, părul își va pierde forma. La părul scurt este vizibil imediat faptul că a crescut, în timp ce la părul mediu sau lung pot trece luni bune până când să remarce cineva că a crescut. Însă, dacă te-ai plictisit de păr scurt și vrei să-l lași să crească, tunde-l o dată la două luni și înarmează-te cu multă răbdare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa