Buze frumoase cu exfoliante naturale

TOTUL DESPRE MAME

Din cauza temperaturilor ridicate (sau, din contră, foarte scăzute), din cauza razelor arzătoare ale soarelui sau a vântului puternic, buzele au tendinţa să se usuce şi să se crape. Uneori, aplicarea unui ruj pare misiune imposibilă din cauza cojiţelor uscate. Ce poţi face pentru a evita acest lucru? Ei bine, îţi poţi prepara chiar tu câteva exfoliante pentru buze, din ingrediente naturale, care îţi vor garanta nişte buze catifelate.

 
Manual de întrebuinţare 

O exfoliere săptămânală a buzelor te va ajuta să scapi de celulele moarte şi de urmele de machiaj, va grăbi vindecare buzelor în cazul în care sunt crăpate şi va ajuta la hidratarea lor profundă. De asemenea, exfolierea întârzie procesul de îmbătrânire a buzelor, deoarece previne apariţia liniilor adânci şi vizbile.

Exfoliantul pentru buze se prepară dintr-un ingredient abraziv (zahăr, sare, bicarbonat de sodiu) şi un ingredient emolient (ulei de măsline, miere). Odată preparat, exfoliantul se aplică pe buze pentru câteva secunde prin masaj uşor. Este un proces uşor şi simplu, aşa că nu ai niciun motiv să sari peste această scurtă şedinţă de înfrumuseţare a buzelor.

 

3 exfoliante naturale pentru buze frumoase

1. Exfoliant cu miere şi bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de o linguriţă de miere, o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi câteva picături de ulei de măsline. Amestecă mierea cu bicarbonatul de sodiu până când obţii o pastă moale. Aplic-o pe buze şi las-o să acţioneze câteva minute, apoi masează un pic cu degetul pentru a îndepărta celulele moarte. Spală-ţi buzele cu apă călduţă şi aplică puţin ulei de măsline pentru o hidratare în profunzime.

2. Exfoliant cu zahăr brun şi ulei de măsline. Combină într-un bol două linguriţe cu zahăr brun şi o jumătate de linguriţă cu ulei de măsline şi amestecă bine cele două ingrediente. Înmoaie un deget în compoziţie şi masează-ţi buzele pentru câteva secunde, iar apoi clăteşte cu apă călduţă. Acum poţi aplica balsamul tău obişnuit de buze care, de data aceasta, va acţiona mult mai eficient!

3. Exfoliant cu zahăr, sare şi vaselină. Amestecă o linguriţă de zahăr, o linguriţă de sare şi o linguriţă de vaselină cosmetică până când obţii o pastă moale. Ia o mică cantitate din amestec şi masează-ţi buzele delicat, apoi clăteşte cu apă călduţă. Poţi folosi acest exfoliant de două ori pe săptămână dacă buzele tale au tendinţă de uscare.

Gata, acum nu-ţi mai rămâne decât să îţi alegi rujul perfect!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa