Soluții simple pentru bucle perfecte în fiecare dimineață

Iulia Mirică
FOTO: Shutterstock

Cum să te trezești dimineața cu bucle perfecte

Încerci să te îmbraci, să te machiezi, să-ți aranjezi părul și să pregătești micul dejun pentru întreaga familie, în timpul util, în timp ce ochii tăi sunt pe jumătate închiși?

Trecem cu toatele prin această luptă zi de zi, așa că ar fi perfect dacă ai putea face măcar unul dintre lucrurile acesea cu o noapte înainte.

Iată o serie de trucuri de făcut cu o seară înainte pentru bucle perfecte dimineața:

Bucle cu ajutorul unui tricou

Această metodă se numește plopping și este folosită pentru a încuraja formarea buclelor și evitarea ciufulirii părului în timpul uscării. Culcându-te cu părul într-un tricoul, buclele vor sta nemișcate, astfel încât să nu se usuce ciudat atunci când te miști în timpul somnului. Pentru plopping, ai nevoie de un tricou vechi de bumbac sau de un prosop din microfibre. Asigură-te că nu folosești un prosop din tricot plușat, deoarece îți va electriza părul.

În noaptea de dinainte, se spală și aplică balsam pe păr ca de obicei. Dacă folosești alte produse de aranjat, le poți aplica în mod obișnuit. Se dă părul peste cap, astfel încât să fie tot în fața ta. Se pune prosopul sau tricoul direct pe păr. Se scurge apa din păr ușor în prosop, asigurându-te că stă într-un loc. Ar trebui să împachetezi prosopul ca pe un acordeon. După ce părul este pliat, ar trebui să fie în partea de sus a capului, în prosop. Se iau marginile prosopului și se învârt cât de strâns poți, până când se apropie unele de celelalte. Se fixează marginile cu o cravată sau chiar și cu un elastic mai mare de păr, pentru a le ține legate împreună.

În dimineața următoare, se scoate cu grijă prosopul. Se scutură capul, astfel încât buclele să cadă pe umeri. Părul nu se piaptănă, doar se trec degetele prin păr, pentru a separa buclele. Dacă părul nu este complet uscat, folosește un spray protector și folosește un uscător cu un difuzor aplicat, setat pe aer rece. Se adaugă o picătură de ser de strălucire sau ulei de nucă de cocos, dacă vrei.

Dacă aceste explicații ți se pare complicate, iată și un material video care detaliază metoda plopping:

Bucle cu ajutorul metodei împletirii

Această metodă te va ajuta să te trezești cu o coafură aerisită, apropiată de bucle. În noaptea de dinainte, se spală părul în mod obișnuit. Se folosește un pieptene cu dinții rari și mari, pentru a se descurca. Se separă părul pe secțiuni. Cu cât mai multe secțiuni, cu atât mai multe și mai mici bucle în valuri vei avea. Se aplică o cremă de ondulare și netezire pe fiecare secțiune și se împletește părul. În dimineața următoare se desface fiecare codiță împletită, folosind doar degetele pentru a separa fiecare secțiune. Se scutură capul, astfel încât împletiturile să se transforme în bucle în valuri.

Mai multe despre îngrijirea părului poți citi aici: Tratament natural pentru căderea părului

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa