Beneficiile uleiului de cocos

Iulia Mirică

  Uleiul de cocos este disponibil, acum, peste tot, iar întrebuințările pe care le are acesta sunt numeroase. Nici la capitolul beneficii nu stă mai prejos, printre acțiunile benefice ale uleiului de cocos numărându-se acelea asupra pielii și a părului.

  Rămâne la latitudinea ta să alegi unul dintre beneficiile uleiului de cocos care îți poate ajuta organismul sau, de ce nu, pe toate.

  Pentru îngrijirea părului

  Tratament pentru părul uscat

  Uleiul de cocos poate face minuni pentru părul uscat, deteriorat și creț. Acizii săi grași înmoaie părul. Cel mai bun mod de a-l aplica este de a freca o cantitate mică între palme, hidratându-le în același timp. Apoi, se aplică pe păr, de la rădăcini la vârfuri, cu ajutorul unui pieptene. Se înfășoară părul într-un prosop timp de cel puțin 15 minute, după care se spală cu un șampon delicat.

  Tratament împotriva mătreții

  Mătreața și scalpul uscat merg mână în mână. Așa că hidratează rădăcinile părului cu un tratament de noapte bazat pe ulei de cocos. Se aplică ușor la rădăcini și se masează, stimulând astfel și creșterea părului. Se lasă să acționeze pentru câteva minute, după care se spală cu șampon.

  Pentru îngrijire orală

  Uleiul de cocos are proprietăți anti-fungice și antibacteriene. Poți face gargară cu aproximativ o lingură de ulei de cocos, pentru 20 de minute, pentru a elimina germenii din gură și placa bacteriană, ducând la o respirație proaspătă, dinți mai albi, gingii sănătoase și chiar și prevenirea cariilor dentare.

  Pentru îngrijirea pielii

  Demachiant pentru ochi

  Uleiul de cocos funcționează chiar și în combinație cu rimelul rezistent la apă. Se pune puțin ulei pe un tampon de bumbac și se șterg ușor ochii, având grijă și la partea de sub ochi. Uleiul descompune ușor machiajul pentru ochi, lăsând zona delicată hidratată. După ce termini, se spală fața ca de obicei.

  Evidențiator pentru obraji

  Nimic nu ajută o față obosită mai bine decât puțină strălucire. Pur și simplu se pune puțin ulei de cocos peste machiaj. Acesta conferă pielii un aspect strălucitor. Poți aplica direct pe colțurile interioare ale ochilor și pe obraji, pentru un aspect fresh.

  Cremă de noapte

  Cu toate că uleiul de cocos poate fi utilizat singur ca și cremă, este recomandată curățarea pielii și aplicarea unui ser care penetrează pielea. Uleiul de cocos poate fi amestecat cu crema ta preferată, deoarece acizii grași contribuie la întărirea barierei lipidelor pielii naturale. Acest proces ajută la blocarea umidității, hidratând, în timp ce antioxidanții sunt perfecți pentru netezirea liniilor fine și a ridurilor.

  Balsam de buze

  Uleiul de cocos este remediul ideal pentru buzele crăpate, deoarece este semi-solid la temperatura camerei. Poți pune puțin ulei de cocos într-un borcan ăn miniatură și folosi acest produs pe tot parcursul buzei, pe buzele uscate.

  Beneficiile uleiului de cocos nu se opresc aici. Acesta poate promova vindecarea mai rapidă a rănilor, asigura un confort pentru arsuri și chiar crește nivelul hidratării și reduce pierderea de apă la nivelul pielii deshidratate.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Foto: Guliver

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa