Balsam de buze homemade pentru buze crăpate

Raluca Dumitrică
Balsam de buze homemade pentru buze uscate si crapate

  Balsam de buze homemade pentru buze uscate si crapate O soluție naturală pentru buze crăpate şi sensibile

  Anotimpul rece vine cu o problemă destul de întâlnită: buzele uscate şi crăpate. Din fericire, există o soluție: cu ajutorul balsamului de buze homemade propus de noi vei reuşi să elimini această problemă neplăcută! Buzele crăpate sunt o problemă foarte frecventă toamna şi iarna, din pricina faptului că vântul, temperaturile scăzute sau lipsa hidratării pot afecta această zonă delicată. Vestea bună este că acest efect neplăcut nu este permanent.

  Problema buzelor crăpate se poate agrava dacă o neglijăm

  Prima etapă din procesul de crăpare a buzelor este uscarea uşoară a acestora, uneori chiar fără să remarcăm vreun disconfort anume. La scurt timp după aceea urmează apariția senzației de usturime şi imposibilitatea de a zâmbi.

  Totuşi, dacă ajungi în această etapă, trebuie să ştii că există o serie de soluţii pentru vindecarea şi repararea buzelor uscate şi crăpate. Pe lista produselor indispensabile se numără un balsam de buze hidratant homemade, pe care poți să îl prepari chiar tu! Aceasta este o soluţie grozavă mai ales dacă ai pielea sensibilă.

  Soluţii din bucătărie pentru a-ţi face chiar tu balsamul de buze

  O reţetă simplă şi rapidă pentru a-ţi face în casă un balsam de buze se găseşte pe site-ul livestrong.com şi conţine câteva ingrediente de bază, pe care oricine le are în bucătărie. Mierea, importantă pentru că este un umectant natural care ajută pielea să reţină umezeala şi menţine buzele hidratate, ceara de albine, cea care uneşte ingredientele şi îi dă balsamului consistenţă şi textură (o găseşti în farmacii sau la plafar), şi uleiul, care face ca balsamul să se întindă şi oferă protecţie buzelor, se regăsesc cu siguranţă în orice bucătărie. Nu uita că cele mai recomandate uleiuri sunt uleiul de migdale dulci, uleiul din sâmburi de caise sau uleiul de susan. Dacă îţi este greu să găseşti aceste uleiuri, atunci încearcă ulei de măsline sau chiar ulei din sâmburi de struguri.

  Reţeta celui mai simplu balsam de buze făcut în casă

  Iată: 55 de ml de ulei şi 7 grame de ceară de albine se amestecă într-un vas de sticlă sau într-o oală, după care se pun la fiert la bain-marie, la foc mediu, până când ceara de albine se topeşte şi se combină cu uleiul. Amestecul se ia atunci de pe foc şi se pune într-un bol de sticlă, adăugând o linguriţă de miere. Cu ajutorul unui mixer, se omogenizează ingredientele, iar rezultatul este un sfert de ceaşcă de balsam de buze homemade. Pune acest balsam în borcănele mici cu capac şi ţine-le într-un loc uscat şi răcoros, ca să-şi păstreze mai bine proprietăţile.
  Un pont util este şi acesta: balsamul de buze poate fi personalizat adăugând câteva picături de ulei esenţial de vanilie, de mentă sau de lămâie, care îi dau o aromă specială. Totodată, o capsulă de vitamina E este extrem de folositoare pentru acelea dintre voi care aveţi buzele foarte uscate.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa