Crema depilatoare: avantajele şi dezavantajele folosirii

Raluca Dumitrică
Crema depilatoare femeie care are cremă pe picioare
Crema depilatoare pare o soluţie perfectă:este ieftină, se aplică uşor, funcţionează rapid şi nu provoacă dureri, spre deosebire de ceară.
  Crema depilatoare femeie care are cremă pe picioare
  Crema depilatoare pare o soluţie perfectă:este ieftină, se aplică uşor, funcţionează rapid şi nu provoacă dureri, spre deosebire de ceară.

  Tot ce trebuie să ştii despre crema depilatoare, cu plusuri şi minusuri

  Odată cu sosirea primăverii, epilatul devine o chestiune serioasă. În acest sezon reîncep discuțiile despre metoda optimă de epilat. Dacă te-ai săturat de aparatul de ras sau nu suporți ceara de epilat, poți  apela la crema depilatoare.

  Dar, înainte de a o folosi, cântăreşte avantajele şi dezavantajele cremei depilatoare!

  Îngrijire fără compromisuri!

  Crema depilatoare pare la o primă privire o soluţie perfectă: este ieftină, se aplică uşor, funcţionează rapid şi nu provoacă dureri, spre deosebire de ceară sau de aparatul de epilat.

  Avantajele cremei depilatoare

  Specialiştii în beauty ne oferă şi alte argumente pro: acţionează ca un scrub şi înlătură stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, se poate folosi în zone în care aparatul de ras este dificil de manevrat, elimină posibilele tăieturi apărute în urma epilării cu lama şi chiar poate menţine pielea epilată mai mult timp decât dacă te epilezi cu lama.

  Dezavantajele cremei depilatoare

  Cu toate astea, crema depilatoare are şi mai multe dezavantaje, ceea ce face ca ea să nu fie recomandată pentru orice femeie. Persoanele cu piele sensibilă pot avea probleme din cauza compușilor chimici puternici pe care îi conţine, cu rol în descompunerea cheratinei din firul de păr. Substanţele duc la iritaţii, înroşirea pielii, alergii şi chiar arsuri, mai ales dacă uiţi crema pe piele mai mult decât este recomandat.

  Deoarece folosirea unei creme depilatoare presupune anumite riscuri, este necesar ca înainte să o foloseşti să o testezi pe o porţiune redusă de piele. Îndepărtează crema după câteva minute şi aşteaptă o zi ca să vezi dacă pielea ta reacţionează negativ la acest produs.

  Nu trebuie neglijat nici faptul că, folosită pe o perioadă foarte mare de timp, crema depilatoare poate să păteze pielea, din cauza compuşilor de tioglicolat care au un efect acid. Să nu uităm nici că o cremă depilatoare nu oferă rezultate de durată, deoarece foliculul firului de păr nu a fost îndepărtat de la rădăcină, ci de la suprafaţa pielii. Asta este motivul pentru care firul se va vedea la nivelul epidermei în următoarea zi sau, dacă eşti norocoasă, în două-trei zile de la epilare.

  Trei paşi prin care să foloseşti corect crema depilatoare

  Dacă preferi epilarea cu crema depilatoare, iată câteva sfaturi de care să ţii cont pentru a obţine cele mai bune rezultate:

  1. Curaţă pielea cu apă şi săpun înainte de aplicarea cremei. Dacă vrei să epilezi o suprafaţă mai mare de piele, un duş rapid este foarte indicat, deoarece apa caldă va înmuia pielea.

  2. Urmează instrucţiunile de pe ambalaj şi aplică crema pe piele într-un strat uniform, fără să freci. Clăteşte cu apă călduţă după şi nu lăsa niciodată crema pe piele mai mult decât este recomandat!

  3. În situaţia în care simţi înţepături sau ai senzaţia că pielea te arde, îndepărtează imediat crema depilatoare de pe piele. Un alt sfat este să nu foloseşti crema pe zone care nu sunt specificate pe ambalaj, pentru că unele părţi ale pielii, de exemplu faţa, sunt extrem de  sensibile şi pot reacţiona imediat la ingrediente dure.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa