Ai renunțat la cafea? Iată ce efecte se produc în organism!

TOTUL DESPRE MAME
cafea

Consumul de cofeină aduce numeroase beneficii organismului – te trezește, îmbunătățește memoria, crește capacitatea de concentrare și alertă și te face mai activ. Însă, persoanele care au renunțat la cofeină spun că acest lucru le-a schimbat complet viața.

Iată, așadar, prin ce schimbări trece organismul după ce renunți complet la cofeină!

Schimbări de dispoziție și stări de oboseală

Dacă ți-ai făcut un obicei din a bea cafea zilnic, ai observat cu siguranță ce se întâmplă atunci când ai o zi în care nu consumi cafea. Simptomele includ oboseală excesivă, dureri de cap și schimbări evidente în ceea ce privește starea de spirit.

Vei slăbi

Majoritatea persoanelor nu realizează cantitatea mare de calorii pe care o conțin băuturile cofeinizate, de la sucurile care conțin cofeină și foarte mult zahăr până la cele cu amestec de cafea. Astfel, doar o singură băutură cofeinizată poate conține până la 200 de calorii.

Vei dormi mai bine și vei avea mai multă energie

De obicei, consumul de cafea sau alte băuturi cofeinizate poate perturba serios somnul, chiar dacă acestea au fost băute cu șase ora înainte de ora de culcare, arată un studiu. Rezultatul? Te vei trezi obosit și vei avea nevoie de o nouă doză de cofeină.

Tocmai de aceea, persoanele care renunță la cofeină au parte de un somn mai odihnitor și mai adânc decât persoanele care beau chiar și o cantitate mică de cafea, iar pe termen lung organismul tău va avea mai multă energie.

Citește continuarea articolului pe clicksanatate.ro

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa