Tunsoarea cu breton. Cum să o adaptezi în funcţie de forma feţei

Raluca Dumitrică
tunsoarea cu breton femeie brunetă
Te-ai gândit de mult timp să încerci tunsoarea cu breton, dar nu te-ai putut decide la forma exactă a bretonului? Alege în funcţie de forma feţei tale!
  tunsoarea cu breton femeie brunetă
  Te-ai gândit de mult timp să încerci tunsoarea cu breton, dar nu te-ai putut decide la forma exactă a bretonului? Alege în funcţie de forma feţei tale!

  Tunsoarea cu breton – Forma feţei stabileşte tipul de breton

  Te-ai gândit de mult timp să încerci tunsoarea cu breton, dar nu te-ai putut decide la forma exactă a bretonului? Ia o decizie în funcţie de forma feţei tale

  Tunsoarea cu breton bine aleasă subliniază personalitatea şi te face să te simţi în largul tău. Plus că este una dintre acele tunsori pe care nu oricine le poate purta, iar look-ul final este unul modern.

  Indiferent de cât de mult îţi place tunsoarea cu breton, cel mai bun sfat pe care îl putem da este să ceri ajutorul unui hair-stylist înainte de a intra în teritoriul celor cu breton!

  Tunsoarea cu breton – Schimbare radicală de imagine cu ajutorul unui breton reuşit

   

  Combină ideile unui hair-stylist cu dorinţele tale şi vei avea bretonul care se potriveşte perfect pe forma feţei tale, fie că este un breton drept sau pe-o parte. Totuşi, ar fi bine să te fereşti de experimentele făcute acasă pentru că de multe ori rezultatul este nu foarte reuşit. Ori tai părul prea scurt (se întâmplă când tunzi părul ud; după ce se usucă, automat se scurtează) sau strâmb. Nici dacă eşti pricepută şi îl tunzi cum trebuie, tot nu vei fi expertă la finisat.

  Tunsoarea cu breton – Forma feţei îţi spune dacă să-ţi faci un breton drept sau unul pe o parte

  Faţa ovală

  Femeile cu faţa ovală sunt cele mai norocoase atunci când îşi aleg o tunsoare, o coafură, o  pereche de ochelari sau un breton. Faţa ovală este ideală pentru a pune în practică aproape orice fel de breton, dar opţiunile cele mai bune pentru a da stil coafurii tale sunt bretonul drept şi bogat, chiar şi lung până peste sprâncene. Te temi de acest fel de breton? Atunci alege unul drept şi uşor filat, ca să nu atârne foarte greu. Totodată, şi bretonul făcut pe-o parte este o varianta şarmantă!

  Faţa rotundă

  Dacă ai faţa rotundă va fi mai dificil de făcut breton. Trebuie să ştii să creezi unghiuri cu ajutorul cărora faţa se va alungi şi subţia. Bretonul lung, pe o parte, filat în scări, este cea mai bună variantă, deoarece oferă părului o „mişcare” naturală. Încearcă şi bretonul asimetric dacă eşti mai curajoasă şi evită bretonul drept şi bogat pentru că îţi evidențiază foarte mult cea mai largă zonă a feţei, şi anume linia bărbiei.

  Faţă pătrată

  Femeile cu faţa pătrată care îşi doresc breton trebuie să ştie că principalul scop este să îmblânzească linia proeminentă a maxilarului. O să ţi se pară curios, dar în cazul tău, bretonul este chiar recomandat pentru că încadrează bine faţa şi o conturează frumos. Un breton texturat se așază foarte bine pe forma feţei, mai ales când el este un breton drept şi estompat prin filare la vârfuri. Poţi să mai încerci şi breton pe-o parte şi chiar şi bretonul despicat, cu o cărare, pe mijloc.

  Faţa în formă de diamant

  În cazul acestei tipologii de faţă, faţa este mai largă pe linia ochilor şi a pomeţilor, în timp ce fruntea şi linia bărbiei sunt mai înguste, la fel ca un romb. Totodată, pomeţii sunt înalţi şi bine definiţi, în timp ce fruntea şi bărbia sunt mici. Ai nevoie în acest caz de un breton bogat, dar mai scurt pe centru şi mai lung în laterale, lângă pomeţi. Evita însă bretonul foarte scurt pentru că o să-ţi accentueze puternic fruntea.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa