8 lucruri pe care să nu le faci niciodată la duş

Adriana Moscu
păr frumos și sănătos femeie cu păr ud
Respectă câteva reguli simple pentru a avea un păr frumos și sănătos: Nu neglija scalpul! Un păr care nu este bine întreţinut va creşte mult mai lent.

Oricât de mult ți-ar plăcea să stai la duș, sunt unele lucruri care nu se fac niciodată!

Relaxant, revigorant şi reconfortant, un duş e adesea cea mai buna metodă de a ne încărca bateriile. Dar ştiai că sunt nişte chestii pe care ar fi bine să nu le faci niciodată atunci când te afli sub duş?

De fapt, dacă ești adepta băilor sau a unui duș interminabil, voi începe acest articol cu o veste nu tocmai bună pentru tine. Recent, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că este mai sănătos să eviți dușurile zilnice, pentru că acestea distrug microorganismele de pe pielea ta care funcționează ca un scut natural în calea bacteriilor. Nu te întrista, sigur ai și alte hobby-uri în afară de a te îmbăia zilnic. Unde mai pui că, dacă dai ascultare cercetătorilor americani, reducerea frecvenței cu care faci duș atrage după sine o economie importantă la apă (și la buget) și te ajută să câștigi mai mult timp pentru alte pasiuni, la fel de plăcute. Vezi mai jos și alte lucruri de la care ar trebui să te abții când ești la duș.

1. Adio, dușuri lungi și fierbinți

Desigur, în zilele friguroase de iarnă, un duș fierbinte și lung e cea mai sigură metodă de-a te încălzi, însă pielea ta nu prea e de acord cu ipoteza asta. Dușurile fierbinți înlătură grăsimea naturală a pielii, lăsând-o pe cea din urmă uscată și deshidratată, fapt ce o va îmbătrâni înainte de vreme. Mai mult, săpunitul în exces poate provoca eczeme nepălcute.

2. Fără duș înainte de culcare

Dacă ții neapărat să te relaxezi sub duș după o zi obositoare, ai grijă să îl faci cu cel puțin două ore înainte de culcare. Aburii fierbinți schimbă temperatura corpului și înlătură stimulii care te ajută să adormi ușor, se arată într-un studiu apărut în The American Journal of Biology.

3. Nu sta pe telefon la duș

De câte ori nu ți s-a spus să nu scrii mesaje în timp ce conduci? Ei bine, e valabil și pentru momentul în care faci duș. Ca să scrii mesaje trebuie să te concentrezi, iar a le scrie cu o singură mână, îți va lua o grămadă de timp, oricât de îndemânatică te-ai știi. Dacă ai avea o a treia mână, ar mai fi cum ar mai fi, dar în lipsa ei, e mai bine să te abții să scrii mesaje sub duș.

4. Nu intra în duş moartă de oboseală

Așa, vei fi sigură că nu vei suferi de un episod de narcolepsie fix când te afli sub duș – fapt ce ți-ar putea pune cu adevărat viața în pericol. Narcolepsia este o afecțiune provocată de tulburări ale sistemului nervos central, caracterizată prin necesitatea irezistibilă de a dormi și asociată adesea cu diabetul sau obezitatea, dar și cu privarea constantă de somn.

5. Nu mânca sub duș

Chiar dacă ești pe fugă și vrei să câștigi timp, evită să consumi alimente sub duș – aburii inspirați pot îngreuna respirația și te poți ușor îneca. În plus, firimituri sau bucăți din mâncare pot înfunda cu ușurință scurgerea.

6. Nu lua electronicele cu tine sub duș

Da, vei spune că nu degeaba sunt portabile, totuși, probabil producătorii nu s-au gândit că vom merge atât de departe și le vom folosi sub duș. Aburii pot afecta semnalele sateliților și, prin urmare, pot modifica recepția, așa că mai bine păstrează plăcerea sau necesitatea conversației după ce te usuci.

7. Nu folosi săpun solid sub duș

Este alunecos și îți scapă adesea printre degete, iar dacă ai umplut cada, cu greu îl vei mai găsi sau vei risca să aluneci pe el și să te accidentezi grav. În schimb, folosește gel de duș, mult mai ușor de mânuit pe care, ideal, ar fi să-l pui într-un recipient prevăzut cu duză și fixat în apropierea dușului, ca să-ți fie la îndemână.

8. Nu dansa la duș

O mișcare greșită și poți aluneca ușor. Mai bine, limitează-te la calitățile tale vocale. Cântatul nu a făcut niciodată, nimănui, rău sub duș. Dimpotrivă!

Citeşte şi:
Dilemele unei zile fără internet
Pot să-i fac bebelușului baie în fiecare zi?
7 lucruri urâte pe care le (poate) face o mamă
10 locuri ciudate unde ajung telefoanele mamelor

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa