7 greşeli de machiaj care te îmbătrânesc

TOTUL DESPRE MAME

Ştiai că mascara aplicat pe genele inferioare sau prea mult concelear pe cearcăne sunt două dintre cele mai frecvente greşeli de machiaj? Pentru că lista nu se opreşte aici, ar trebui să citeşti acest articol până la capăt ca să ştii care sunt greşelile de machiaj care te îmbătrânesc.

 

Atenţie la rutina zilnică!

Unele dintre greşelile de care vorbim mai jos fac parte din rutina noastră zilnică de frumuseţe şi nu vom reuşi din prima să le evităm. Dar este important să începem să facem schimbări cât mai curând pentru a reuşi un machiaj fără cusur.

De asemenea, nu uitaţi că cel mai bun principiu atunci când vine vorba de machiaj este că ce e mult strică!

7 greşeli de machiaj pe care trebuie să le eviți

1. Mascara pe genele inferioare. Dacă foloseşti mascara pe genele inferioare rişti să atragi atenţia asupra imperfecţiunilor de sub ochi: riduri fine, hiperpigmentare sau cearcăne accentuate. În această situaţie, ideea este să dai o mai mare deschidere ochilor, ca să pară cât mai tineri. Aşadar, foloseşte neapărat un aparat pentru întors gene şi aplică mascara doar pe genele superioare!

2. Rujul prea închis la culoare. Orice culoare închisă subţiază, ceea ce este o idee bună când vine vorba de talie sau de şolduri, dar, în cazul buzelor, un ruj prea închis îmbătrâneşte. Ca să eviţi acest efect, alege rujuri în nuanţe deschise şi orientează-te, mai degrabă, către un gloss piersică, roz, roşu sau burgundy care îţi va face buzele să pară mai pline.

3. Pudra aplicată pe toată faţa. Pudra poate evidenţia ridurile, motiv pentru care specialiştii recomandă să foloseşti pudra cu mare atenţie, doar pentru bărbie şi frunte. Nu o folosi niciodată în în zona ochilor deoarece îţi va descoperi toate ridurile.

4. Machiaj prea pronunţat al ochilor. Un machiaj puternic te va face să arăţi mai în vârstă decât eşti de fapt. Nuanţele de brun şi cele roşiatice te vor face să arăţi palidă şi obosită. Ca să eviţi această greşeală, machiază-te cât mai puţin în jurul ochilor şi foloseşte nuanţe deschise.

5. Fard lucios pe colşurile exterioare ale ochilor. Acest fard poate fi o alegere potrivită pentru o seară în club, însă ai grijă cum îl aplici. Prea mult fard lucios aplicat spre colţul ochilor evidenţiază orice rid. Ca să eviţi acest efect negativ, utilizează fardul lucios în colţul intern al ochilor, pe pleoapă şi pe arcadă.

6. Creion de sprâncene prea închis la culoare. Pentru a evita greşelile majore atunci când vine vorba despre sprâncene, este bine să alegi o culoare a creionului cu o nuanţă sau două mai deschisă decât culoarea ta naturală. O nuanţă prea închisă îţi poate întuneca privirea.

7. Prea mult concelear aplicat pe cearcăne. În acest fel ascunzi bine cearcănele, însă evidenţiezi ridurile din jurul ochilor. Recomandarea este să nu abuzezi de concelear şi să foloseşti unul lichid care se absoarbe mai bine în piele. Întinde concelearul foarte bine cu ajutorul unei pensule, iar când îl aplici relaxează bine ochiul pentru ca produsul să nu se strângă inestetic.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa