6 sfaturi să-ți reziste rujul mai mult

Iulia Mirică
ruj închis la culoare femeie
Alege mereu un ruj închis la culoare, în funcţie de nuanţa pielii tale. Acest ruj este destul de dificil de potrivit cu tenul extrem de deschis.

Metode eficiente ca să-ți reziste rujul

Este o situație neplăcută atunci când nici nu apucăm să ieșim din casă, iar culoarea rujului deja a început să se ia. Dacă vrei să știi ce să faci ca să-ți reziste rujul mai mult pe buze, am pregătit câteva trucuri de machiaj, pe care le poți încerca și tu acasă.

Pregătirea buzelor înainte de aplicarea rujului

Pregătirea de dinainte de aplicarea rujului este un prim pas foarte important, care va face să-ți reziste rujul mai mult. Se exfoliază ușor buzele, cu ajutorul unei periuțe de dinți cu perii moi, după care se hidratează buzele. Poți aplica balsam de buze sau, de asemenea, poți utiliza și o cremă hidratantă. Excesul se șterge înainte de aplicarea rujului, pentru ca buzele să nu fie prea unsuroase pentru ca rujul să rămână pe buze.

Conturarea buzelor ca să reziste rujul

Folosirea unui creion pentru conturarea buzelor va duce la o rezistență crescută a culorii rujului. Nu este neapărat nevoie să potrivești culoarea creionului cu cea a rujului, poți chiar să folosești un creion de buze nude. Un alt mod prin care poți să faci rujul să reziste mai mult este folosirea creionului pentru a a colora buzele, ca un substrat înainte de aplicarea rujului, în același fel în care este pregătit un perete înainte de vopsire. Acest procedeu nu este recomandat persoanelor care au buzele uscate.

Aplicarea rujului

Aplicarea rujului direct din tub este perfectă pentru un plus de culoare sau dacă ești pe grabă. Pentru o aplicare de durată, este recomandat să folosești o pensulă de ruj. Nu supraîncărca pensula cu ruj și nu te grăbi atunci când aplic rujul, astfel încât să nu faci greșeli și să depășești conturul buzelor.

Consumarea băuturilor cu un pai

Am observat cu siguranță cu toate că atunci când bem dintr-un pahar, după ce am aplicat rujul, rămâne pe el o urmă a buzelor, lucru tatât inestetic, cât şi neplăcut pentru personalul din restaurante, care trebuie să spele paharele. Cea mai bună metodă de a te bucura de o băutură și de a lăsa rujul intact pe buze este utilizarea unui pai, dacă bei apă, suc sau un cocktail.

Folosirea unui ruj rezistent

Multe game de produse cosmetice au disponibile rujuri care rezistă mai mult pe buze. Acestea poate că nu rezistă la fel de mult precum pretind, însă aceste produse pot fi răspunsul pentru multe dintre noi la întrebarea cum poți face să-ți reziste rujul mai mult. Dezavantajul acestor formule este că acestea pot usca buzele, așa că dacă aveți buzele uscate, este mai bine să le evitați. Încercați celelalte trucuri în locul lor.

Folosirea pudrei

Dacă îți place un aspect mat al rujului, atunci pudra de față va face să reziste rujul mai mult. Poți cumpăra pudră specială de stabilizare sau poți folosi pudra obișnuită de față, însă este recomandat să aplic doar pudră translucidă. Nu pune pulbere direct pe buze, ține un strat de șervețel pe buze și aplică prin el. De asemenea, poți încerca și tehnica de aplicare a pudrei peste creionul de buze.

Citeşte şi:
Rujul roșu: cum alegi nuanța potrivită
Trucuri de machiaj ca să pari mai tânără
Pensule profesionale obligatorii în trusa de farduri
Ai împlinit 30 de ani? Iată 5 schimbări pe care să le faci acum!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa