6 sfaturi pentru un decolteu frumos

TOTUL DESPRE MAME

Nu este niciodată prea devreme să începi lupta cu îmbătrânirea pielii. Chiar dacă eşti la vârsta la care primele semne de îmbătrânire sunt încă departe de a fi vizibile, trebuie să începi îngrijirea decolteului pentru a preveni apariţia timpurie a ridurilor şi pierderea elasticităţii pielii.

Factorii care contribuie la îmbătrânirea pielii

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde elasticitatea, se deshidratează mai repede, iar activitatea glandelor sebacee scade.

Dacă foloseşti produse de curăţare care conţin substanţe puternice sau detergenţi, atunci riscul apariţiei ridurilor este mai mare.

Un alt factor care contribuie la apariţia ridurilor este fumatul, deoarece substanţele conţinute de ţigări (nicotina, gudronul) declanşează procesul de îmbătrânire a pielii.

Zona decolteului şi zona feţei sunt expuse în egală măsură acţiunii razelor solare. Din nefericire, zona decolteului este cel mai adesea neglijată. De câte ori aplici pe piept o cremă cu factor de protecţie atunci când ieşi din casă? Cu timpul, zona decolteului devine din ce în ce mai vulnerabilă la apariţia ridurilor şi a petelor închise la culoare.

6 paşi de urmat pentru un decolteu frumos

1. Nu lăsa să treacă nicio zi fără să aplici o cremă hidratantă şi pe zona decolteului. Ideal ar fi să alegi o cremă anti-îmbătrânire care să păstreze fermitatea pielii. Aplică crema pe gât şi pe piept, dimineaţa şi seara.

2. Evită să te bronzezi la solar. Ultravioletele produse de solar inhibă producerea de colagen şi acţionează negativ asupra fibrelor de elastină, răspunzătoare de elasticitatea pielii. Protejează-te de acţiunea razelor solare atunci când mergi la plajă şi alege-ţi o cremă cu factor de protecţie adecvat.

3. Limitează consumul de zahăr. Glucoza din zahăr are efecte negative asupra nivelului de colagen şi elastină din corp şi contribuie la apariţia ridurilor. Limitează pe cât posibil cantitatea de dulciuri şi de cereale rafinate din alimentaţie.

4. Încearcă microdermabaraziunea, un procedeu non-invaziv care presupune exfolierea pielii şi stimularea producţiei de colagen. Acest procedeu întinereşte pielea şi îndepărtează ridurile fine şi petele închise la culoare.

5. Hidratează-te! Este esenţial ca hidratarea să vină şi din interior, nu numai din exterior, aşa că bea cel puţin doi litri de apă pe zi. Dacă mergi la sală, atunci cantitatea de apă pe care o consumi ar trebui să crească pentru a înlocui fluidele pe care le pierzi prin transpiraţie.

6. Păstrează hainele decoltate pentru ocazii speciale. În restul timpului poartă haine care să îţi acopere zona decolteului. În felul acesta vei limita expunerea la soare a zonei şi vei ţine sub control riscul de apariţie a ridurilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa