6 paşi pentru a reda elasticitatea pielii după ce slăbeşti

TOTUL DESPRE MAME

Piele fără tonus, care şi-a pierdut elasticitatatea: dacă ai ţinut dietă şi ai scăpat într-un timp relativ scurt de kilogramele în plus ştii exact despre ce vorbim. Mda, eşti în al nouălea cer că în sfârşit te încap jeanşii cu două măsuri mai mici şi că acul cântarului se opreşte exact unde vrei tu. Dar ce te faci cu pielea lăsată, lipsită de fermitate?

 

Ce se întâmplă cu pielea noastră când slăbim?

Pielea ni se lasă atunci când slăbim din cauză că, odată cu acumularea kilogramelor, epiderma începe să se întindă tot mai mult, obligând corpul să producă tot mai multe celule de piele. După scăderea în greutate, pielea nu se retrage singură la loc, ci rămâne întinsă, „în plus”.

Anumiţi factori, cum ar fi vârsta, regimul alimentar nesănătos, deshidratarea, expunerea excesivă la soare şi fumatul pot afecta elasticitatea pielii. Dar aceşti factori pot fi ţinuţi sub control şi, cu ajutorul unor măsuri corecte, pielea ta poate redeveni fermă.

 

6 sfaturi pentru o piele fermă

1. Îngrijeşte-ţi pielea! După ce slăbeşti, nu sări peste cele două sau trei exfolieri săpămânale, esenţiale pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi pentru stimularea producerii de celule noi.

2. Foloseşte creme de corp pentru îmbunătăţirea elasticităţii! Alege-ţi creme care conţin vitaminele A, E şi C şi extracte naturale din aloe vera şi unt de cocos. Cremuieşte-te de două ori pe zi.

3. Hidratează-te! Apa este esenţială pentru a-ţi menţine ţesuturile hidratate şi elastice. Deshidratarea va duce la uscarea pielii şi la apariţia ridurilor. Bea cel puţin doi litri de apă pe zi şi nu ocoli fructele şi legumele cu conţinut ridicat de apă.

4. Mănâncă sănătos! Nu ocoli alimentele bogate în proteine (brânză, tofu, nuci, seminţe) deoarece contribuie la producerea colagenului şi a elastinei.

5. Bineînţeles, fă sport! Dacă vrei să mergi la sigur şi să scapi de pielea lăsată, trebuie să îţi măreşti masa musculară. Fă-ţi un abonament la sală şi nu rata nicio ocazie de a face mişcare.

6. Mergi la saună. Sauna nu este numai o metodă excelentă de relaxare, ci şi o metodă eficientă de a scăpa de toxinele din corp şi de a-ţi îmbunătăţi în acest fel aspectul pielii. Sauna deschide porii şi stimulează circulaţia, contribuind din plin la tonifierea pielii.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa