5 soluţii pentru a evita urmele de costum de baie

Raluca Dumitrică
urme-costum-de-baie-totul-despre-mame

Bronzul uniform se poate obţine prin mici trucuri

La finalul verii o să merg la o nuntă la care mi-am propus să îmbrac o rochie cu spatele gol. Toate bune şi frumoase dacă până la nuntă n-ar urmă o tură de plajă, ceea ce duce, invariabil, la o confruntare cu urmele de costum de baie de pe spate. Dacă te afli şi tu în această situaţie sau dacă te deranjează, pur şi simplu, urmele de costum de baie, iată cinci soluţii pentru a evita această problemă:

 

1. Respectă regulile de stat la plajă şi evită orele nefaste pentru bronzat

Una dintre soluţiile pentru a scăpa de potențiale urmele de bronzat de la costumul de baie este să te bronzezi uniform. Procedând astfel, îi permiţi soarelui să îţi pigmenteze discret şi în mod egal zonele corpului care sunt expuse razelor sale. De aceea, ai grijă să stai la soare un număr identic de minute pe mai multe părţi ale corpului, astfel încât bronzul să aibă aceeaşi nuanţă în toate zonele. Totodată, nu uita să respecţi intervalele optime pentru băi de soare, potrivit specialiştilor, adică dimineaţa devreme, până cel târziu la ora 11.00, şi după-amiaza, de la ora 16:00. Ştiu că trezitul devreme nu este pe lista nimănui în vacanţă, dar să faci plajă numai când este indicat este o cale sigură nu doar către bronzat frumos, ci şi către sănătate.

2. Alternează costumele de baie

O altă idee uşor de pus în practică este să porţi mai multe tipuri de costume de baie pe parcursul vacanţei. Cele mai utile pentru a scăpa de liniile albe care rămân pe umeri şi pe spate sunt costumele din două piese, ale căror bretele se pot cu uşurinţă desface parţial sau de tot ori care au sutien tip bustieră. Acestea sunt foarte bune şi atunci când stai cu spatele la soare şi permiţi bronzarea pe întreaga suprafaţă a sa. Lasă la sfârşit acele costume cu decupaje inedite, care au ajuns de pomină pe internet, costume ce sunt parcă făcute în mod special pentru a te bronza neuniform, cu urme extrem de vizibile.

3. Aplică de mai multe ori pe zi creme de protecţie solară

Acest sfat este valabil şi pentru zilele în care nu ajungi, efectiv, pe plajă, dar baţi locurile interesante din jurul mării, în scop turistic. Dacă alegi să îmbraci în acele mici excursii chiar un maiou sau un top ori o rochie cu croială asimetrică, ai toate şansele să maximizezi efectul soarelui asupra pielii tale şi să te trezeşti nu numai cu zone total aiuristic bronzate, ci şi cu arsuri serioase, mai ales în zona umerilor, a decolteului şi a omoplaților.

4. Împrietenește-te cu umbrela de plajă şi pareo-ul

În cazul în care eşti cu adevărat stresată de posibilele urme de costum de baie, încearcă să îţi ţii cât mai aproape umbrela cea mare de plajă şi un pareo. Deşi acestea nu sunt un scut permanent împotriva razelor soarelui, au, totuşi, un rol protector şi nu lasă pielea să se maronească prea mult.

5. Apelează la produse cosmetice cu rol camuflant

Dacă din motive doar de tine ştiute ai, totuşi, urme de la costumul de baie în zone în care nu ţi-ai dori deloc, mai ai la dispoziţie un ultim truc: apelează la produsele cosmetice de genul autobronzatului sau al fondului de ten, care au rol camuflant. Cu ajutorul lor poţi estompa sau chiar elimina pentru o perioadă de timp acele urme căpătate pe piele în timpul şederii la soare şi poţi îmbrăca liniştită rochia dorită. Mai ia în calcul doar ca acestea să reziste la transfer şi să nu-ţi păteze iremediabil articolul vestimentar preferat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa