5 sfaturi pentru a reduce iritaţiile de după epilare

TOTUL DESPRE MAME
epilare-eficienta-totul-despre-mame

În urma epilării cu ceară, fie ea tradiţională sau de unică folosinţă, există riscul ca pielea noastră se se irite destul de sever. Iritaţia post-epilare este foarte neplăcută: picioarele, în loc să fie netede şi fine, sunt acoperite de asperităţi roşii care apar imediat după epilare şi pot dispărea chiar şi după câteva zile. Şi da, ştiţi scenariul: în tot acest timp nu putem purta fuste scurte sau pantaloni scurţi, iar de costum de baie nici nu se pune problema. Of!

Atenţie la foliculită!

În unele cazuri, dacă iritaţia post-epilare persistă, poate fi vorba de foliculită, o afecţiune a foliculilor piloşi. Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă, există câteva lucruri pe care le poţi face pentru a reduce iritaţia. În primul rând, dacă te epilezi acasă, este important să o faci într-un mediu cât mai curat pentru a evita răspândirea bacteriilor. Daca te epilezi într-un salon cosmetic, cere-i cosmeticienei să fie foarte atentă la igienă. Dacă iritaţia nu se vindecă, consultă un medic dermatolog, deoarece foliculita poate fi cauzată de streptococul auriu sau de anumite tipuri de fungi.

5 sfaturi pentru a reduce iritaţiile post-epilare

1. Înainte de epilare, exfoliază uşor pielea pentru a scăpa de celulele moarte de la suprafaţa pielii şi pentru a rezolva problema firelor de păr crescute sub piele. În acest fel, vei reduce şansele de apariţie a foliculitei.

2. Aplică gheaţă pe piele, imediat după epilare. Gheaţa va contribui la reducerea disconfortului provocat de smulgerea firelor de păr şi va reduce roşeaţa.

3. Masează-ţi zonele proaspăt epilate cu ulei din arbore de ceai (tea-trea oil). Extras dintr-un arbore australian, acest ulei ajută la reducerea inflamaţiilor şi la vindecarea rănilor deoarece are proprietăţi puternic antiseptice.

4. Evită să faci duşuri sau băi ferbinţi după ce te epilezi cu ceară. Pielea are nevoie de timp ca să îşi revină şi este recomandat să aştepţi câteva ore înainte de a intra la duş, deoarece apa fierbinte poate irita pielea. De asemenea, şi apa sărată are un efect iritant, aşa că nu te grăbi să faci o baie în mare.

5. Nu te epila în timpul menstruaţiei. Din cauze hormonale, în această perioadă eşti predispusă la iritaţii, iar vindecarea lor poate dura mai mult decât în mod normal. Dacă totuşi nu ai încotro şi nu poţi amâna momentul, o loţiune cu aloe vera te va ajuta să calmezi iritaţia de după epilare.

Alte sfaturi despre îngrijirea tenului și despre epilare, vă invităm să cițiți în articolele de mai jos: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa