5 remedii pentru buze decolorate

TOTUL DESPRE MAME

Ca și pielea, buzele riscă să se decoloreze sau să se păteze. Nu intrați în panică dacă vă confruntați cu această problemă, deoarece tratarea buzelor decolorate poate fi un ritual de frumusețe cât se poate de plăcut.

Cauzele pentru care buzele se decolorează și se albesc pot fi numeroase: poluarea în mediul extern, radiațiile ultraviolete, schimbările hormonale, fumatul, deshidratarea, folosirea în exces a cosmeticelor, consumul în exces al cafelei sau o dietă nesănătoasă.

Importanța îngrijirii buzelor 

Este esențial să limitezi factorii care dăunează aspectului buzelor tale. Folosește tot timpul un balsam de calitate, cu SPF, cu rol de protecție și de hidratare. De asemenea, nu trebuie să transformi rujul într-un produs cosmetic indispensabil, deoarece poate conține ingrediente artificiale care pot afecta nuanța naturală a buzelor.

Unii specialiști spun că dieta are un rol covârșitor. Femeile care nu consumă alimente bogate în fier riscă să fie anemice, afecțiune care se traduce prin scăderea globulelor roșii din sânge, fapt care produce o colorare inestetică a buzelor. Rezolvarea constă în acest caz într-o dietă echilibrată, din care nu trebuie să lipsească legumele, fructele și carnea roșie.

5 remedii care pot reda culoarea buzelor tale

1. Amestecă două lingurițe de lămâie și o linguriță de glicerină (sau miere) și aplică această mixtură pe buze. După zece minute, clătește cu apă călduță. Repetă acest ritual de două-trei ori pe sâptămână. Lămâia este un înălbitor natural care îndepărtează petele și redă nuanța naturală a buzelor.

2. Umezește-ți buzele cu puțină apă și aplică un strat subțire de vaselină cosmetică. Înainte de acest tratament, exfoliază-ți buzele cu puțină scorțișoară măcinată. Masează ușor, clătește-te și aplică vaselina. În acest fel, vei îndepărta celulele moarte și vei îmbunătăți circulația sângelui.

3. Folosește ulei de migdale în fiecare zi. Aplică pe buze ulei de migdale în fiecare seară, înainte de culcare. Amestecă o linguriță de ulei de migdale cu o linguriță de miere și masează-ți ușor buzele. Nu este nevoie să te clătești deoarece acest amestec nu este iritant.

4. Amestecă o linguriță de zeamă de lămâie cu o linguriță de ulei de ricin și masează-ți buzele. Lasă acest amestec să acționeze local timp de 15 minute și clătește-te cu apă călduță. Acest tratament va ajuta la o bună hidratare a buzelor și va îndepărta petele.

5. Aplică pe buze un gel cu aloe vera în fiecare seară și lasă-l să acționeze cel mult 15 minute. Aloe vera este o plantă bogată în vitamina C și vitamina E și va ajuta la recăpătarea nuanței naturale a buzelor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa